Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Majestic is een web optimalisatie bedrijf dat al sinds 2004 bestaat. Naast een up-to-date indexering van de meeste recente URL’s bieden ze ook een enorme database van zes biljoen URL’s aan. Naast interne links worden tevens outbound links geïndexeerd en geteld, met als één van de primaire doelen de vindbaarheid in zoekmachines zoals die van Google te verbeteren. Wat is Majestic en wat zijn de alternatieven?

Definitie Majestic

Dit bedrijf indexeert URL’s en plaatst deze in een overzichtelijke database met als doel de SEO strategie te verbeteren. Het is mogelijk om direct een URL via de website van Majestic oppervlakkig te beoordelen, voor een meer diepgaande analyse is een betaald abonnement vereist.

Wat zijn de voornaamste mogelijkheden?

De dienstverlening van Majestic bestaat voornamelijk uit:

  • Spoor de beste websites op met de Site Explorer tool.
  • Houd populaire websites in de gaten met Majestic Campaigns.
  • Met Link Context kunnen koppelingen naar de eigen site en die van concurrenten bepaald worden.
  • Het is mogelijk overeenkomstige koppelingen binnen twee websites met elkaar te vergelijken.

Het is niet nodig om zelf software ontwikkelaar te zijn om gebruik te maken van de tools, er is wel een API die geïntegreerd kan worden binnen andere software.

Vers en Historisch

Een onderscheidend kenmerk van de Majestic dienstverlening is de enorme database met historische data. Naast de Historic Index is er de Fresh Index die binnen een kortere periode unieke URL’s indexeert, continu van updates voorzien door de webcrawlers.

Alternatieve dienstverleners

Andere bedrijven die soortgelijke diensten leveren zijn Ahrefs en Moz. Daarbij ligt de focus van Majestic op het indexeren van koppelingen, en biedt het niet dezelfde brede selectie aan webanalyse tools die concurrenten doorgaans wel bieden. In plaats van zich in de breedte te profileren hebben ze specifiek gekozen voor ontwikkeling in de diepte. Google biedt zelf ook een aantal analyse- en optimalisatie tools aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten, maar deze software is meer bedoeld om advertentie campagnes in te richten.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z