Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Marketing bureau is een bedrijf dat zich specialiseert in de promotie van bedrijven, organisaties en andere klanten die een boodschap kenbaar willen maken. Deze specialisten ontwikkelen op basis van de vraag vanuit de klant een strategie om producten, diensten of andere zaken onder de aandacht te brengen. Het einddoel zal de werkwijze en implementatie bepalen. Wat is een Marketing bureau en op welke wijze heeft internet promotionele acties veranderd?

Wat is een Marketing bureau?

De reden dat de consument veel logo’s kan onderscheiden, en merknamen herkent in de winkel, is niet zomaar het gevolg van kwalitatief goede producten. Vaak zitten er naast projectontwikkelaars ook professionals van een Marketing bureau te zwoegen om succes te behalen voor de producent. Je kunt nog zo’n smeuïge pindakaas maken, er is een ‘Petje Pitamientje’ voor nodig om het merk Calvé tot dé standaard te maken. In Nederland dan, want in Amerika hebben ze nog nooit gehoord van Calvé of Petje. Die zijn groot geworden met Jif of Skippy.

Een slimme campagne kan grote gevolgen hebben. Zo vond de producent van aspirine dat de verkoopcijfers wel voor verbetering vatbaar waren. Het Marketing communicatie bureau kwam met een eenvoudig doch briljant idee; laat klanten in plaats van één gewoon twee pilletjes nemen. De uitspraak “take two and call me in the morning” was voldoende om de verkoop te verdubbelen.

Online Marketing bureau

Promotie op het internet is voor een deel anders dan in de traditionele media het geval is. Een online marketing bureau speelt in op de behoeften en verwachtingen van de internetgebruiker. Hoewel dit voor een deel dezelfde consumenten zijn die televisie kijken en radio luisteren, wordt online content op een andere wijze geconsumeerd en ervaren. Zo is virale marketing als digitale opvolger van mond-tot-mondreclame gekomen, en worden er social media redacteuren ingezet. Toch is het ook vaak een kwestie van oude wijn in nieuwe zakken; Influencers bestaan bijvoorbeeld al eeuwenlang, alleen is de terminologie en het platform veranderd. 

Als online marketing bureau helpen we je ook graag als SEO bureau, Ads bureau, linkbuilding bureau en content marketing bureau.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z