Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een affiliate link is een specifieke URL met daarin een unieke identificatiecode van de bron. Adverteerders kunnen hiermee bepalen vanaf welke locatie de bezoekers en/of klanten komen. Deze methode laat aanbieders zonder risico adverteren, terwijl de beheerder van pagina’s die deze links plaatsen een passief inkomen kunnen genereren. Wat is een affiliate link en hoe kun je een dergelijke koppeling maken?

Definitie affiliate link

Een bedrijf verkoopt een borstel om honden te verzorgen. Een beheerder van een website over honden plaatst een koppeling naar de productpagina van deze aanbieder. Zodra iemand op deze affiliate link klikt weet de verkoper van waaruit de klant is gekomen. Deze beheerder zal vervolgens een commissie ontvangen na een succesvolle transactie. De koppeling kan een banner zijn of een meer subtiele tekst koppeling. De persoon die klikt wordt niet altijd op de hoogte gesteld dat ze op een dergelijke koppeling klikken.

Voor zowel de aanbieder als voor de beheerder ligt het risico laag. Er wordt alleen uitgekeerd wanneer de koppeling wordt geklikt, en de bezoeker succesvol een transactie heeft voltooid. Door gebruik van tracking cookies is het mogelijk om lange tijd na het eerste bezoek de originele herkomst te bepalen. De inkomsten kunnen variëren van enkele centen tot aan honderden euro’s per transactie, afhankelijk van de overeenkomst en de aard van het aanbod.

Zelf een affiliate link maken

Er zijn diverse affiliate programma’s die je unieke identificatiecodes laten genereren voor plaatsing op een externe website. Webshops als Amazon maken het genereren van deze links heel eenvoudig, een affiliate link plaatsen vergt niet meer moeite dan een klein stukje HTML code op de website plaatsen. De beheerder van de bronpagina kan niet altijd eenvoudig bewijzen dat een verkoop is afgerond, daarom wordt doorgaans gebruikt gemaakt van bekende platformen die deze koppelingen aanbieden. Het stelt met name niche sites in staat om een passief inkomen te genereren.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z