Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een bedankpagina is een webpagina die volgt op het voltooien van een gewenste actie op een website. Dit kan bijvoorbeeld het betalen van een aankoop zijn. Een “thank you” pagina is eigenlijk standaard in webshops, toch is er meer mogelijk dan alleen de bezoeker bedanken. Wat is een bedankpagina en hoe kun je deze pagina op de juiste wijze invulling geven?

Wat is een bedankpagina?

Alsjeblieft, dankjewel, graag gedaan. Het zijn woorden die we van jongs af aan in ons brein gestampt krijgen. Het zijn ook woorden die bij sociale interacties van groot belang zijn om op een vriendelijke wijze met elkaar om te gaan. Op het internet ligt dat anders, je communiceert immers vaak niet direct met een persoon. Wanneer je een product koopt via een webshop zal dit aan de kant van de verkoper doorgaans geheel geautomatiseerd verlopen. Toch vervult een bedankt pagina meerdere belangrijke functies. Hier zijn enkele redenen om bezoekers te bedanken:

 

  • Na een transactie kun je aangeven dat alle stappen juist zijn doorlopen.
  • Het geeft een persoonlijk element aan een verder eenzijdige transactie.
  • Het is een manier om het karakter van een bedrijf te onderstrepen.
  • Er kunnen additionele producten of diensten aangeboden worden.
  • Met sociale media deelopties of een e-mail veld om vrienden door te verwijzen kun je de zichtbaarheid vergroten.

 

Er hoeft niet altijd iets gekocht te worden om de bezoeker te bedanken. Het kan ook na het invullen van een reactieformulier zijn, een enquête of na het downloaden van een gratis e-book.

Voorbeeld van bedankpagina’s

De wijze waarop een bedankt pagina ingevuld wordt hangt sterk af van de voorafgaande actie en de aard van de website. Bij het opvragen van informatie kan er bijvoorbeeld een kortingscode worden aangeboden voor het betreffende product. Bij aankoop van een printer kan er naast het bedankje als ‘service’ worden vermeld wat de juiste inktcartridges zijn. Het is ook mogelijk om een korting aan te bieden voor het gebruik in een andere webshop. Een informatief of grappig filmpje kan de band tussen aanbieder en bezoeker versterken.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z