Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Property is een term die gebruikt wordt in Google Analytics om een website, mobiele applicatie of blog aan te duiden die gekoppeld is aan een unieke tracking ID. Een Analytics account kan gekoppeld zijn aan meerdere properties die door dezelfde persoon of organisatie beheerd worden. Wat is property en hoe worden meerdere bronnen beheert in dit systeem?

Wat is property?

Met een property-ID is het mogelijk om gebruik te maken van Google Analytics, een populaire analyse applicatie om diverse aspecten van een website, app of blog te registreren. Aan iedere ID kunnen meerdere properties gekoppeld worden. Zo is het mogelijk om één of meerdere websites, mobiele applicaties en blogs met één account te beheren. Bijvoorbeeld een bedrijf of merk met meerdere kanalen zoals een zakelijke website, een app voor mobiele toestellen en een blog met de laatste nieuwtjes. Dit zijn allemaal kanalen van hetzelfde merk. Binnen de analyse tools kunnen de resultaten als geheel worden bekeken of individueel worden uitgesplitst.

Filiaal in een keten

Heel eenvoudig gesteld kun je een property als een winkel zien terwijl de ID de hele winkelstraat is. Of een filiaal dat tot een franchise keten behoort. Het is mogelijk om één website of ander type kanaal te koppelen of meerdere kanalen die tot dezelfde eenheid behoren. Dit proces gaat meerdere kanten uit. Zo is het mogelijk dat gegevens vanuit meerdere bronnen naar dezelfde property worden verzonden. Of alle properties als een opzichzelfstaande eenheid. Er zijn diverse filtermogelijkheden en weergaven van data zodat alle verzamelde informatie inzichtelijk gemaakt kan worden.

Verzamelen en rapporteren

Hoewel het praktisch kan zijn om meerdere bronnen centraal te beheren, is het wel van belang dat de account structuur op een doordachte wijze in elkaar steekt door een implementatieplan te maken. Een beheerder van meerdere sites kan bijvoorbeeld verschillende site aan dezelfde property-ID koppelen, maar als deze sites later toch gesplitst worden kan het beheer verwarrend worden.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z