Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een blogger is een persoon die publicaties verzorgt voor een blog. Dit kunnen teksten zijn, afbeeldingen of andere soorten media. Bij exclusief videomateriaal wordt ook wel de term ‘vlogger’ gebruikt. Naast de persoon is er ook een blogging platform met dezelfde naam. Wat is de blogger betekenis en waar komt deze trend vandaan?

Wat is een blogger?

In de meeste gevallen wordt de term blogger gebruikt om personen aan te duiden die content maken voor blogs. Dit kunnen hobbyisten zijn maar ook professionals. Er is geen vaste vorm of structuur bij blogging, er ligt wel een nadruk op collecties van publicaties binnen hetzelfde interessegebied. Veel commerciële websites maken gebruik van een specifieke blog pagina met publicaties die gerelateerd zijn aan het product of de dienst, maar wel in een wat meer ‘vrije’ vorm. De journalistieke standaarden liggen doorgaans wat lager dan bij de traditionele media, hoewel dit zeker niet altijd het geval hoeft te zijn. De informatie is ook vaak meer subjectief en persoonlijk dan reguliere content.

Wie blogt?

Het karakter van de blogger kan van belang zijn voor het succes van de blog. Zo zijn er persoonlijke blogs die een grote populariteit hebben verworven. De Nederlandse auteur Nico Dijkshoorn werd bekend door zijn berichten over het televisieprogramma Big Brother. Arianna Huffington begon met een online publicatie waar nu een groot aantal schrijvers deel van uitmaken. Celebrity roddel blog Gawker kreeg het aan de stok met Hulk Hogan en Pieter Thiel, wat heeft geleid tot een enorme boete waardoor deze weblog geheel ten onder ging. Vice is een ook voorbeeld van een blogging netwerk met een grote reikwijdte en breed scala aan onderwerpen en bloggers. Zoals bij veel internet kanalen ligt er een flink druk op bloggers om steeds nieuwe content te produceren om zowel bezoekers als zoekmachines tevreden te stellen.

Met een hoofdletter “B”

Blogger met een hoofdletter “B” staat voor het blogging platform dat werd opgericht in 1999 door ontwikkelaar Pyra Labs. In 2003 werd het platform overgenomen door Google, de pagina’s worden gehost via het subdomein blogspot.com. Het was één van de eerste blogging netwerken, en is nog steeds in gebruik.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z