Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, is de wijze waarop een bedrijf of merk gebruik maakt van het internet met als doel verkopen te stimuleren, bezoekersaantallen te verhogen of leads te verzamelen. Er zijn vele mogelijkheden om marketing online uit te voeren, vaak worden diverse opties naast elkaar gebruikt om het hoogste rendement te behalen. Wat is internet marketing en hoe verhoudt zich dit tot content marketing?

Definitie internetmarketing

Wanneer een bedrijf, merk, product of dienst wordt aangeprezen via internet spreken we van internet marketing. De wijze waarop deze boodschap wordt verkondigd kan vele gedaanten aannemen zoals:

Nieuwe vormen van communicatie

Marketing is met de opkomst van internet sterk veranderd, zo is internet marketing veel meer tweerichtingsverkeer geworden in plaats van alleen informatie sturen. Via diverse kanalen worden klanten naar de aanbieder geleid, in plaats van alleen de klant zelf op te zoeken. Advertenties worden steeds vaker verpakt in andere content waardoor de sales pitch minder direct is dan voorheen vaak het geval was. Er worden ook veel meer manieren van marketing naast elkaar gebruikt, waarbij er een grote mate van differentiatie mogelijk is in de doelgroepen die aangesproken worden.

Content marketing

Promotie en het stimuleren van verkoop op internet gaat verder dan een merk, product of dienst laten zien, online bestaat er een grote behoefte aan gerelateerde content. Dit is overigens niet nieuw, denk aan gesponsorde artikelen in tijdschriften die een commerciële product of dienst koppelen aan redactionele kopij. Online wordt dit vaak gerealiseerd met blogteksten, informatieve artikelen of informatieve videoclips. Content marketing is een specifieke tak van internet marketing waarbij de commerciële boodschap wordt verpakt in additionele informatie om context te bieden.

Harde verkooppraatjes worden steeds minder gewaardeerd, internet marketing biedt nieuwe manieren om producten en diensten onder de aandacht te brengen en te verkopen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z