Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Structuur staat voor wijze waarop een verzameling van taken of elementen geordend zijn. Er wordt een logisch verband aangebracht waardoor een groepering van informatie meer inzichtelijk wordt voor de betrokken partijen. Vaak betreft het een serie richtlijnen of regels die van toepassing zijn op een onderwerp. Wat is Structuur en hoe kun je dit zowel zakelijk als persoonlijk toepassen?

Wat is Structuur?

Taal werkt op basis van grammatica en zinsopbouw, zonder deze Structuur zouden we niet begrijpelijk kunnen communiceren. Niet alleen taal bestaat uit een collectie van elementen, de meeste zaken in het leven staan op de één of andere wijze in relatie tot elkaar. Hoe een collectie elementen geordend wordt noemen we Structuur, wanneer het gaat om de werking van een element of gestructureerde verzameling spreken we van een Proces.

Werkonderbrekingsstructuur

Een bekende techniek om de productiviteit te verhogen is het opbreken van een omvangrijk project in kleinere segmenten. WBS kan verdeeld worden in de twee categorieën ‘leverbaar’ en fase georiënteerd’. Een WBS voorbeeld is het bepalen van werkpakketten, dit zijn toetsbare segmenten zoals het eigenaarschap, de looptijd per segment, de benodigde middelen en risico’s die ermee gepaard gaan.

Structuur in je leven

Naast zakelijke Structuur is het ook zeker van toepassing op de persoonlijke levenssfeer. Het menselijk brein werkt op basis van meerdere, elkaar overlappende processen. Als je geen Structuur in je leven hebt, dan kunnen deze processen voor verwarring en een gebrek aan balans zorgen, wat weer kan leiden tot onderzekerheid en depressie. Naar Structurering in je eigen brein, helpt het ook om externe prikkels voorspelbaar te maken. Denk aan standaard routines zoals opstaan op een specifiek tijdstip, een dag eerder een planning te maken voor de volgende dag, het begrenzen van taken tot een specifiek tijdstip etc. Dit leidt niet alleen tot rust, maar kan de productiviteit ook verhogen.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z