Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Gevelreclame is een verzamelnaam voor alle soorten promotionele media die zichtbaar zijn aan de gevel van een pand. Het valt onder de categorie buitenreclame, die veelal direct van toepassing is op het bedrijf of de organisatie dat in het pand gevestigd is. Wat is Gevelreclame en welke soorten zijn er mogelijk?

Definitie Gevelreclame

Een winkel kan een prachtig ingerichte etalage hebben, zonder naam op de gevel weet de voorbijganger niet welke winkel het betreft. Met reclame op de gevel wordt direct duidelijk om welk bedrijf of organisatie het gaat, het kan naast branding ook een promotionele actie zijn. Populaire vormen van Gevelreclame zijn:

  • Naam op de gevel: In praktijk is dit doorgaans een naam of logo in driedimensionale vorm. Het kan reclame verlichting op de gevel zijn, zo is deze uiting ook zonder natuurlijk licht zichtbaar.
  • Raamsticker: Dit is een sticker die aan de binnen- of buitenzijde van het raam aangebracht wordt. Deze sticker kan volledig dekkend zijn, of op maat worden gesneden om de etalage functie te behouden.
  • Uithangbord: Deze vorm van Gevelreclame wordt doorgaans haaks op de gevel gemonteerd, en is zichtbaar vanuit de looproute.
  • Lichtbak: Dit kan een naam zijn, logo of andere uitdrukking. In tegenstelling tot een gevormde neon verlichting betreft het een standaard vorm met bedrukking en verlichting aan de binnenzijde.
  • Vlag: Dit is een doek die aan een vlaggenmast opgehangen kan worden aan de gevel. De zichtbaarheid is afhankelijk van de wind.
  • Bannier: Dit is ook een doek, maar ditmaal voor plaatsing evenredig op de gevel. De vorm van deze reclame-uiting kan verschillen.

Het betreft altijd vaste media, dus geen rode loper voor de ingang of een roll-up banner op het trottoir. De betreffende uiting wordt aan / op de gevel aangebracht.

Wat is Reclame verlichting?

Reclame verlichting aan de gevel verhoogt de zichtbaarheid, met name bij schaduw en in de avond. Daarbij is onderscheid te maken tussen gevormde verlichting zoals neon buizen, of lichtbakken met (deels) doorzichtige opdruk.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z