Loader

Wat is sociale autoriteit?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bij sociale autoriteit bouwt een persoon of organisatie een profiel op als expert op een specifiek terrein. Via social media platformen wordt informatie gedeeld die wordt bekeken en gedeeld waarmee zowel de status als de invloed van deze persoon of organisatie zal toenemen. Wat is sociale autoriteit en hoe kan dit een online marketing strategie versterken?

Definitie sociale autoriteit

Zichtbaarheid werd voorheen bepaald op basis van twee criteria:

  • Wie je kent
  • Wat je weet

Door social media zijn hier twee criteria bijgekomen:

  • Wie jou kent
  • Waar je om bekend staat

Er zijn veel tegenwoordig meer ingangen om experts te vinden en kennis te nemen van hun expertise. Met sociale autoriteit wordt het vertrouwen in een persoon of organisatie groter.

Autoriteit vergroot zichtbaarheid

Wanneer iemand veel blog artikelen publiceert over kantklossen, en deze content vaak gedeeld wordt via social media, zal deze persoon na verloop van tijd een autoriteit worden op het gebied van kantklossen. Voorheen werd expertise doorgaans bepaald op basis van diploma’s of een waardering door vakgenoten, bij sociale autoriteit is de populariteit van de persoon of organisatie veel zwaarder gaan wegen.

Sociale autoriteit voor niche marketing

Wanneer je informatie opzoekt over een specifiek onderwerp kom je vaak dezelfde websites en ook personen tegen. Dit zijn niet per definitie de mensen en bedrijven met de meeste kennis en expertise, ze zijn wel zeer actief en succesvol in het delen van informatie met de doelgroep. Denk aan blogs over gewichtsverlies of zoekmachine optimalisatie. Kwantiteit staat vaak boven kwaliteit, en populariteit staat op de eerste plaats. Door een netwerk op te bouwen dat jouw informatie waardeert bouw je een steeds grotere sociale autoriteit op. Daarbij is objectieve expertise en het gebruik van financiële middelen ondergeschikt gemaakt aan populariteit via social media.

“Het gaat niet om wat je weet maar wie je kent” is een vaak gehoorde stelling. Met sociale autoriteit gaat het ook om wie bekend is met jouw werk en welk imago je presenteert.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close