Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Webdesigners zijn professionals die de visuele eigenschappen en interactiviteit van een website ontwerpen. Ze houden zich vooral bezig met het grafische ontwerp, interactieve mogelijkheden en de algemene navigatie op een website. Ze werken daarbij samen met programmeurs en marketing specialisten, het is mogelijk dat verschillende disciplines door dezelfde persoon worden uitgevoerd. Wat zijn Webdesigners en wat kosten deze professionals?

Wat zijn webdesigners?

Een webdesigner houdt zich bezig met de visuele aspecten van een website. Hoewel grafisch ontwerp hier deel van uitmaakt, zijn er meer zaken die een rol spelen. Bij het ontwerp van een flyer is er bijvoorbeeld een vast formaat en verhouding van toepassing, terwijl een website er op een desktop scherm in 4:3 anders zal uitzien dan op een smartphone scherm in 9:21 verhouding met een kleiner schermdiagonaal. Een deel van deze indeling en schaling vindt plaats door Responsive Design toe te passen, een Designer zal hier wel rekening mee moeten houden. Alle grafische elementen vallen onder User Interface (UI) ontwerp. De interactieve elementen zoals knoppen en navigatie over meerdere pagina’s vallen onder User Experience (UX) ontwerp. Samen vallen deze disciplines onder UIX Design.

Kosten voor een webdesigner

Een webdesign bureau inschakelen om een website van de grond af aan te ontwikkelen is doorgaans niet goedkoop. Naast de kosten voor een webdesigner zijn er ook kosten voor SEO specialisten, programmeurs en copywriters om slechts enkele disciplines te noemen. Net zoals er grote en kleine bedrijven zijn, is een webdesign bureau ook variabel in omvang en doelgroep. Er zijn websites die enkele honderden euro’s kosten tot meerdere tonnen. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals het aantal pagina’s, het aantal bezoekers en de doelstellingen. Zo moet een website aan andere criteria voldoen als een webshop. Net zoals een website voor een wereldwijd publiek op een andere wijze wordt ingericht als een pagina voor alleen Nederlandse bezoekers.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z