Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Carbon copy of afgekort CC is een kopie van een origineel document. Deze term wordt gebruikt om een secundaire ontvanger van een email aan te geven bij het verzenden van een bericht. Wat is carbon copy en hoe verschilt CC met BCC?

Definitie carbon copy

De term ‘carbon copy’ wordt voornamelijk gebruikt om ‘kopieën’ van emails aan te duiden die aan één of meerdere ontvangers kan worden verzonden. De definitie van carbon copy dateert echter uit de tijd van typemachines. Carbonpapier is een vel dat tussen twee pagina’s wordt gelegd. Zo is het mogelijk om dezelfde tekst op twee vellen papier tegelijkertijd te typen zonder een kopieermachine te gebruiken.

Waarom niet alles in het AAN veld?

Het is mogelijk om alle mailadressen in het standaard AAN veld te plaatsen, CC is dan in principe niet nodig. Over het algemeen wordt een carbon copy naar personen verzonden die betrokken zijn bij de inhoud van het bericht maar niet direct aangesproken worden. Denk aan een conversatie tussen twee collega’s met een CC naar een teamleider die zo op de hoogte kan blijven over de voortgang zonder zich direct in de conversatie te mengen.

CC of BCC gebruiken?

Naast CC of carbon copy is er ook BCC wat staat voor blind carbon copy. Bij de standaard methode kunnen alle ontvangers zien wie de mail heeft ontvangen. Als dit een groep personen betreft die elkaar kennen is dit doorgaans geen bezwaar. Als het bijvoorbeeld een groep klanten van een winkel betreft dan is het niet de bedoeling dat privégegevens zoals het mailadres zomaar gedeeld worden. In dat geval is er blind carbon copy ofwel een blinde kopie waarbij het mailadres niet zichtbaar is voor andere ontvangers. Dit vermindert de kans op spam.

Ander gebruik van carbon copy
Naast de term als indicatie voor meerdere ontvangers of voor het typen van meerdere pagina’s simultaan, wordt carbon copy ook wel gebruikt om soortgelijke mensen, dieren of voorwerpen te beschrijven. Denk aan een kind dat veel op een ouder lijkt of dieren die overeenkomstige kenmerken bezitten. Het kan ook als betekenis hebben dat iemand geen eigen persoonlijkheid bezit maar slechts een tweederangs kopie is van een ander persoon.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z