Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Explore betekent letterlijk ‘onderzoeken’. Het is een term die voor veel onderwerpen gebruikt kan worden, waaronder ook digitale media en marktanalyse. In de wereld van ‘big data’ is er namelijk volop informatie om te onderzoeken, waarbij het niet altijd eenvoudig is om al deze informatie op inzichtelijke wijze te structureren voor analyse. Wat is Explore en op welke wijze kan online data onderzocht worden?

Definitie Explore

Op onderzoek uitgaan, dit ligt in de natuur van mensen. Met de Garmin Edge Explore 1000 fietsnavigatie computer kun je op pad gaan om nieuwe routes af te leggen. Hierbij is er slechts ten dele sprake van onderzoek, want de route wordt vooraf reeds aangegeven. Het gaat om de informatie die je op de weg zult tegenkomen. Onderzoeken en nieuwe zaken ontdekken betekent namelijk ook dat er kaders nodig zijn om tot de gewenste resultaten te komen. Bij online data onderzoeken worden er daarom ook allerlei grenzen en routes bepaald.

Kijken, klikken en meer

Internet heeft het verzamelen van gebruikersinformatie eenvoudiger dan ooit gemaakt. We noemen dit ook wel ‘big data’. Om tussen al die informatie de relevante data naar boven te halen kan meer moeite kosten. Er zijn verschillende tools om door de bomen het bos te kunnen zien, of beter gezegd individuele bomen te kunnen identificeren. Denk aan meetcriteria zoals CPC (Cost Per Click), CPM (Cost Per Mille) of het conversie ratio.

Explore online

De browser van Microsoft heeft lange tijd de naam “Internet Explorer” gedragen. Nu is deze software vervangen door de Edge browser. Voor velen was Internet Explorer de ingang naar het internet, de start van een online ontdekkingsreis. Net zoals IE tot een standaard is uitgegroeid, geldt dit ook voor de Google zoekmachine. Met name sinds het moment dat de startbalk voor de URL ook werkt als zoekveld is de dominantie van zoekmachines enorm toegenomen. In plaats van een specifieke URL ingeven voeren veel internetgebruikers een zoekwoord in. Omdat hierdoor ook andere resultaten worden weergegeven kan het de gebruiker aanzetten op andere of meerdere zoekresultaten te klikken.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z