Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

WiFi is een groep draadloze netwerk protocollen die gebaseerd zijn op de IEEE 802.11 standaard. Het betreft een handelsmerk dat eigendom is van de Wi-Fi Alliance, die het gebruik limiteert tot producten die getest zijn op functionaliteit. De frequenties lenen zich goed voor draadloze overdracht op beperkte afstand met beperkte obstructies. Wat is WiFi en hoe kun je het bereik vergroten?

Wat is WiFi?

De betekenis van WiFi is letterlijk Wireless Fidelity, hoewel de merknaam niet officieel verwijst naar deze woorden. In principe is het gelijk aan WLAN wat voor Wireless Local Area Network staat, met het verschil dat de protocollen die onder Wi-Fi vallen beschermd zijn. De basis van de IEEE 802.11 stamt uit 1971, toen de eilanden van Hawaii met elkaar verbonden werden via een UHF netwerk. ALOHAnet was een voorloper van Ethernet, wat weer zou resulteren in de IEEE 802.11 standaarden. De snelheid van data overdracht zou in de loop der jaren sterk toenemen.

Interoperabiliteit

De voornaamste toevoeging van de Wi-Fi Alliance is het bewaken van de interoperabiliteit van producten. Dit betekent dat producten getest worden alvorens ze op de markt gebracht mogen worden met het officiële ‘yin yang’ logo en merknaam. Een apparaat zonder certificatie kan in principe gewoon werken, maar is hier niet officieel op getest. In dat geval zal de algemene term WLAN gebruikt worden.

Betere dekking

Het is met name de snelheid op kortere afstanden die deze groep protocollen zo populair heeft gemaakt. Wat betreft bereik is er wel wat op deze technologie af te dingen. Met een wifibooster, wifirepeater of hotspot kan er meer afstand overbrugd worden. Een booster versterkt het signaal, een repeater herhaalt het inkomende signaal. Een hotspot is een centrale verbinding waar draadloos een connectie mee tot stand kan worden gebracht. Dit kan een router zijn voor gasten in een horecagelegenheid, maar ook een smartphone met mobiele data om de internetverbinding te delen met bijvoorbeeld een laptop.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z