Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Paarse Broek is naast een kledingstuk ook een denigrerende term voor een ‘marketing expert’ waarvan de boekenwijsheid zich doorgaans niet uit in een specifiek talent of praktische vaardigheden. Deze titel werd bedacht door een auteur op de website GeenStijl.nl. Wat is Paarse Broek en waarom werd juist voor dit kledingstuk gekozen?

Op zoek naar een Paarse Broek voor dames? Jouw persoonlijke SEO consultant helpt je verder!

Wat is paarse broek?

Volgens een schrijver op de populaire weblog GeenStijl.nl dateert de term “Paarse Broek” uit 2006. Toen zag een zekere meneer Pritt Stift een persoon langslopen, gekleed in een pantalon in de kleur paars. Deze “HEAO-lul” droeg een bril en was volgens de legende in het bezit van een NRC.next abonnement. Deze persoon bedenkt “oranje vla, perzikbier, oreganokoffie of bosbessenchips voor de Unilevers van deze wereld”. Paarse Broeken hebben vaak minimaal twee titels op hun naam staan, omdat ze niet over voldoende kwalificaties beschikken om één beroep uit te voeren. Ze werken als blogger, weten alles van spam, schrijven, trainen, spreken en zijn ook nog ondernemer. Hoewel de functie door Pritt Stift niet direct gerelateerd was aan een specifiek beroep, is het als term voor de (internet) marketeer blijven kleven.

Een Paarse Flared Broek aanschaffen? Alle Influencers die voor JOU belangrijk zijn dragen er al eentje!

Dragen marketeers echt paarse broeken?

Er is niet bewezen dat deze kleur echt een gedeeld kenmerk is in de kledingkeuze van deze beroepsgroep. De kans dat een aantal zelfbenoemde marketing ‘experts’ voor ‘the lulz’ inderdaad een passende pantalon hebben besteld ligt wel hoog. Het gaat namelijk niet om goede of slechte berichtgeving, maar om gezien te worden! Het zijn dit soort adviezen en loze marketing termen die regelmatig bespot worden. Voor een deel terecht, gezien het aantal ‘specialisten’ dat meer bezig is met schaamteloze zelfpromotie dan betaald werk voor klanten. De ‘tips’ op deze pagina zijn slechts drie voorbeelden van adviezen die een bedrijf kan verwachten van deze ‘professionals’ zonder diploma of ervaring in het vaak.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z