Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Inbox is het deel van een mailprogramma waar inkomende mails worden weergegeven. Het is doorgaans de eerste map die bij het laden van een mailprogramma zal worden geopend. Hier wordt een overzicht getoond van alle berichten die niet in een submap geplaatst zijn. Naast een chronologische lijst aan berichten hebben meerdere applicaties een geautomatiseerde vorm van organiseren geïmplementeerd. Wat is een Inbox en hoe heeft de gelijknamige applicatie van Google de functionaliteit van Inboxen voorgoed veranderd?

Wat is Inbox?

Inkomende e-mails worden geplaatst in een centrale map. Dit is de eerste map die standaard zichtbaar is bij het openen van een mailprogramma. Het is mogelijk om hier berichten van meerdere accounts centraal te bekijken en te beheren. Afhankelijk van de software en de instellingen kunnen berichten gesorteerd worden op datum, gebundeld per onderwerp of lopende conversaties samengevoegd. Vanuit de Inbox kunnen berichten in submappen worden geplaatst.

Een enorme Inbox met ontelbare mails was voor velen een doorn in het oog. In 2013 kwam software developer Orchestra met ‘Mailbox’, een applicatie met als voornaamste optie het organiseren van inkomende mails, met als doel een compleet lege Inbox. Datzelfde jaar zou Dropbox dit bedrijf opkopen, om in 2015 de Mailbox applicatie uit de markt te halen met als reden dat het e-mail niet fundamenteel zou kunnen ‘repareren’.

Inbox van Google

In 2014 werd Inbox van Google geïntroduceerd. Dit was een nieuwe mail applicatie naast de reeds bestaande Gmail dienst. Het concept van deze app was een kale Inbox met een aantal geautomatiseerde functies, met als doel de productiviteit te verhogen. Mails werden automatisch in groepen ingedeeld, belangrijke delen van berichten werden uitgelicht, en later kwamen er functies als ‘ongedaan maken’ voor e-mails bij. Het uitgangspunt was dezelfde minimalistische aanpak waar de zoekmachine van Google om bekend staat, Uiteindelijk zou deze dienst in 2019 gestaakt worden, een aantal functies werden overgeheveld naar de Gmail applicatie en zijn ook in applicaties van concurrenten terug te vinden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z