106%

groei in organisch verkeer


22%

afname in kosten per conversie binnen Google Ads


75%

in de top 3 van Google. 97% van alle zoektermen op de eerste pagina.

Klantvraag

Halverwege 2016 nam Student Verhuis Service contact op met ons met de vraag of we de organische vindbaarheid verder konden versterken en hiermee de conversie op de website konden verhogen.

Strategie

De oude website was gebouwd zonder contentmanagementsysteem op basis van een PHP-framework. Omdat de website verouderd was en het lastig was de content dynamisch te beheren, hebben we in de eerste fase samen met DoubleWeb een nieuwe website gebouwd.

Tijdens het uitdenken en opzetten van de website stonden een aantal dingen centraal. Zo moest de nieuwe website:

  • Toegankelijk zijn;
  • Het karakter van Student Verhuis Service uitstralen, namelijk goedkoop maar professioneel;
  • Voorzien zijn van duidelijke call-to-action buttons;
  • Een goed opgebouwde navigatie hebben voor de gebruiker en voor Google;
  • Alle data op de juiste manier naar Google Analytics sturen voor een goede meetbaarheid.

Bij de start van het project hebben we een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om de URL-structuur van de website te bepalen. Door alle zoekwoorden op basis van prioriteit te mappen in de structuur, konden we een heldere en functionele structuur opzetten. Dienstenpagina’s werden in het hoofdmenu gezet en landingspagina’s werden in de structuur verwerkt op basis van de omvang van het zoekverkeer. Zo zijn grotere woonplaatsen te vinden in de footer en zijn kleine woonplaatsen via interne links bereikbaar gemaakt.

Samen met DoubleWeb hebben we een nieuwe website ontwikkeld op basis van een bestaand framework. Vanuit de marketingafdeling van Student Verhuis Service was een sterke wens voor een specifiek thema, omdat dit eenvoudig te integreren was met andere activiteiten binnen Student Verhuis Service.

Zoekmachine optimalisatie

In de eerste maanden na livegang van de website zagen we snel verbeteringen in de zichtbaarheid in Google. Het was met de nieuwe website namelijk makkelijker om de interne linkstructuur goed op orde te brengen, META-data tegen elkaar weg te testen, de website op maandelijkse basis uit te breiden met nieuwe content en verder door te optimaliseren door on-page optimalisaties uit te voeren.

De winst van goede SEO houdt na 4 jaar nog steeds aan: dat is het voordeel van SEO. Continu dezelfde inspanning leveren zorgt voor exponentiële groei en een hoog rendement op de investering. Vrijwel iedere maand groeit Student Verhuis Service nog in verkeer ten opzichte van de voorgaande periode.

Resultaten SEO.

107% meer organisch verkeer

223 nummer 1 posities in Google, waarvan 49 met een zoekvolume van 100 of meer

369 top 3 posities in Google, waarvan 86 met een zoekvolume van 100 of meer

Google Ads

Vanwege de behaalde successen met de nieuwe website en met SEO heeft Student Verhuis Service eind 2018 de keuze gemaakt om ook de Google Ads campagnes te laten beheren door DoubleSmart.

Op basis van de bestaande vindbaarheid in SEO en de historische data in Google Ads hebben we een nieuw zoekwoordenonderzoek gedaan. Hieruit is een campagnestructuur ontstaan waarbij we eenvoudig budgetten kunnen op- en afschalen om zo efficiënter met de beschikbare capaciteit om te gaan.

Resultaten SEA.

10% daling in kosten per acquisitie

7% stijging conversieratio

Social media

Inmiddels zijn we ook live met de socialmediacampagnes. Hierbij focussen we niet alleen op de directe conversie (een aanvraag), maar richten we ons ook op het verhogen van de naamsbekendheid.

Ondanks dat social media advertising een kanaal is dat zich eerder in de customer journey bevindt dan Google Ads en SEO, zagen we direct na livegang al een aantal positieve resultaten. Dit laat zien dat social media ook voor de directe conversie een effectief kanaal kan zijn.

Resultaten social media.

23% meer conversies

22% lagere kosten per conversie

Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten
Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden over het resultaat voor Student Verhuis Service? Neem dan contact met ons op!