Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Het conversiepercentage, of de conversieratio, is de verhouding tussen het aantal bezoekers op een website en de personen die een vooropgesteld doel hebben behaald. Dit kan een aankoop zijn maar ook andere doelstellingen zijn mogelijk. Wat is conversiepercentage en hoe kun je het conversiepercentage berekenen?

Definitie conversiepercentage

Wanneer 100 mensen een website bezoeken waarvan 1 persoon geconverteerd wordt komt het conversieratio uit op 0,01. De conversie kan een betalende klant zijn, er kunnen ook andere doelstelling bepaald worden van zowel commerciële als niet-commerciële aard. Het is voor de aanbieder van belang om dit percentage nauwkeurig te berekenen om zo de effectiviteit van het conversiepad te bepalen. Wanneer er bijvoorbeeld veel geld wordt geïnvesteerd in een marketingcampagne die 100.000 extra bezoekers oplevert waarvan slechts enkele bezoekers daadwerkelijk converteren, is dit een teken dat het aanbod niet overeenstemt met de wensen van de bezoeker. Door middel van conversie optimalisatie kun je het conversiepercentage opkrikken.

Conversiepercentage berekenen

Het conversiepercentage berekenen is op zich niet ingewikkeld. Neem het totale aantal bezoekers, deel dit op het aantal succesvolle conversies en je krijgt een percentage. Wanneer er meerdere conversiepaden zijn wordt het al een stuk lastiger om de conversieratio te bepalen, wanneer bezoekers afhaken en via een andere route toch tot aankoop overgaan is dit niet altijd zichtbaar in de resultaten. Met behulp van tracking cookies en realtime monitoring van het bezoekersgedrag kan de betrouwbaarheid van de conversieratio verbeterd worden.

Het belang van een optimaal conversiepad

Conversie betekent letterlijk omzetting, in het geval van online marketing wordt een bezoeker omgezet tot betalende klant. In ruimere zin kan ook de aanmelding voor een nieuwsbrief als doel worden bepaald, of het invullen van een reactieformulier. Er zijn verschillende mogelijkheden om het conversiepercentage te verhogen, zoals het opnieuw benaderen van personen die tijdens het plaatsen van een bestelling zijn afgehaakt. Door deze alternatieve paden in kaart te brengen kunnen ze bij de berekening van de conversieratio worden meegenomen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z