Hero Conf London: Onze belevenissen (Deel 1)

Datum: november 8, 2018, Auteur: Erik, Categorie: Nieuws SEA
Hero Conf

Afgelopen maand waren wij, Rick en Erik, op de Hero Conference in Londen. Het leek ons leuk om onze belevenissen daar te delen, zodat jullie kunnen zien dat het soms best afzien is om PPC-specialist bij DoubleSmart te zijn.

Dag 1: Reis, Londen en pubs

Zondagochtend, onchristelijk tijdstip (4 uur!): we vertrekken richting Schiphol. Na een reis met achtereenvolgens de DoubleSmartMobiel (die wel een wasbeurt kan gebruiken, maar gelukkig is het donker), het vliegtuig, trein 1, trein 2 en de Tube komen we aan op Waterloo station.

Hero Conf London Eye

First things first: sightseeing

Inmiddels is het licht en dat helpt aanzienlijk bij ons eerste officieuze programmapunt: sightseeing. Allereerst vereren wij de London Eye met een bezoek en genieten van het uitzicht, terwijl we vol verbazing constateren dat het een keer niet foggy is in Londen.

Na de London Eye bezoeken we de Tower Bridge. Dan volgt het hoogtepunt van de dag: een bezoek aan de M&M-winkel, waar je voor exorbitant hoge prijzen verbazingwekkend kleine hoeveelheden M&M’s kunt kopen. Na wat oh’s en ah’s sleept Rick M&M-liefhebber Erik met moeite de winkel uit, vlak voordat Erik voorstelt een bakje persoonlijk gemixte M&M’s voor op kantoor mee te nemen. Sommige mensen op kantoor zijn as we speak nog steeds een beetje teleurgesteld over deze gang van zaken.

Hero Conf Londen

Gelukkig vallen er in Londen nog meer eetgerelateerde activiteiten te ontplooien: tegenover onze Airbnb in Brick Lane nuttigen we een ‘mild’ Indiaas diner, dat flink geblust moet worden met wat pints. Ten slotte gaan we om een (on?)stichtelijke tijd slapen, want hadden we morgen ook niet iets?

Dag 2: Hero Conf en bowling

(Enigszins) fris en fruitig staan we de volgende morgen, maandag, op de stoep bij Etc. Venues St. Paul’s, waar de PPC Hero Conf plaatsvindt. Na een ontbijtje worden we welkom geheten en volgt de keynote van PPC Superhero Daniel Gilbert, met als thema ‘How to Supercharge your PPC Career’. Hij heeft twee duidelijke boodschappen:

  • Automatiseer dagelijkse taken zodat er meer ruimte komt voor data-analyse, strategie, groei en advies.
  • Steek je energie in het ontwikkelen van je sterke punten in plaats van te proberen je zwakke kanten op niveau te krijgen. Take-away: specialisme wint het van generalisme.

Een enthousiast applaus voor Daniels inspirerende keynote vormt de aftrap voor het programma, dat bestaat uit 5 tijdsblokken met 4 breakouts. Lastige keuzemomenten volgen, maar uiteindelijk hebben we allebei een persoonlijk programma gemaakt.

Opgedane kennis

Erik kan, na het volgen van zijn zorgvuldig uitgekiende programma, alles vertellen over de állerbeste shoppingstrategieën, adverteren op Amazon, controle en transparantie in Google Shopping en de nieuwste machine learning technologieën.

Rick komt thuis met een grote portie extra kennis over geautomatiseerde biedstrategieën, het belang van multi-optimalisatie voor multi-branding, de impact van machine learning op betaald zoekverkeer en hoe je niet voor, maar samen met je klanten kunt werken aan PPC-campagnes.

Verder kwamen we elkaar tegen bij een sessie over het verwerken van geautomatiseerde zoekopdrachten, dus als je daarover belt, vechten we om de telefoon.

De afsluiting van de dag bestaat uit een keynote van Candy Condyles, de Senior Marketing Manager bij Microsoft. Zij drukt ons op het hart dat AI slimmer is dan wij allemaal en dat we onze retailstrategie moeten aanpassen om bij te blijven. Aan de hand van de automatisering bij Bing legt zij ons uit dat de toekomst van de online marketing draait om conversatie, mede dankzij voice assistents, slimme speakers en smart home oplossingen.

Bowling ‘nd beer

Na een dag vol leerzame sessies, waarbij de nadruk lag op machine learning en AI, zakken we voor de afterparty af naar de bowlingbaan voor unlimited bowling. Gelukkig hebben we onze bowlingskills pas nog geperfectioneerd op het personeelsuitje, dus we gaan nu ook flink los. Wel benadrukken we dat we meedoen uiteraard belangrijker achten dan winnen.

Ook het bier blijkt unlimited te zijn, dus we laten het ons goed smaken en rollen aan het einde van de avond voldaan 5 deuren verder onze Airbnb in.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste dag van de Hero Conf waarop we veel hebben geleerd op het gebied van AI, machine learning en ongelimiteerdheid.

Hero Conf Londen Rick en Erik bowling

Stay tuned!

Ben je benieuwd naar hoe onze tweede dag van de Hero Conf was? 2 woorden: stay tuned! Laten dat nou precies de 2 woorden zijn die onze tweede dag van de Hero Conf een teleurstellend bijsmaakje geven… Cliffhanger!

Hero Conf London: Onze belevenissen (Deel 1) Hero Conf London: Onze belevenissen (Deel 1) 2022-11-21
DoubleSmart
DoubleSmart