61%

meer conversies op zoekwoorden die zorgen voor kwalitatieve leads


90%

groei in conversieratio vanuit de organische resultaten


86%

groei in organisch verkeer

Klantvraag

Op het moment dat DoubleSmart in contact kwam met Mercari liep er bij de makelaar al een Google Ads campagne. De kosten hiervan bleven echter oplopen, zonder dat er meetbaar meer resultaat werd bereikt.

Daarom was de vraag aan DoubleSmart of we de kosten konden terugbrengen en inzicht konden geven in de cijfers, zodat Google Ads ingezet kan worden als groeikanaal voor kwalitatieve leads. Liever minder leads van betere kwaliteit, dan meer leads van lagere kwaliteit.

Strategie

Ondanks dat er al een campagne actief was, was het voor de klant, en dus ook voor ons, niet mogelijk om toegang te krijgen tot het Google Ads account. In Google Analytics was wel te zien op welke zoekwoorden verkeer gerealiseerd was, maar er was geen conversiemeting ingesteld. We moesten dus praktisch vanaf nul beginnen.

Wat we vanuit de data uit Google Analytics op konden maken is dat er veel geld gespendeerd werd op brede zoektermen, zoals [huis verkopen] en [huis verkopen tips]. Maar we hadden geen idee welke zoektermen zorgden voor de conversies en welke zoektermen met name geld kostten en geen geld opleverden.

De strategie was daarom om te starten met slechts 20% van het advertentiebudget van de oude campagne en de focus te leggen op de zoektermen waarvan wij een hoog conversieratio en kwalitatieve leads verwachtten. Vanuit dit startpunt zouden we vervolgens de campagne gaan uitbreiden.

Google Ads

Aan de hand van de strategie zijn we aan de slag gegaan met een zoekwoordenonderzoek en een volledig nieuwe Google Ads campagne. Omdat de campagne volledig focuste op zoektermen aan het einde van de funnel, zagen we drie dingen gebeuren:

  1. De kosten per conversie waren direct volgens de doelstelling;
  2. De kwaliteit van de leads lag significant hoger;
  3. De hoeveelheid conversies was te laag.

Om de hoeveelheid conversies te verhogen konden we twee dingen doen:

  • Conversieratio verhogen
  • Verkeer verhogen op de belangrijkste zoektermen

Het verbeteren van de conversieratio was vrijwel niet mogelijk op de huidige website. Daarom hebben we ervoor gekozen om een nieuwe website te ontwikkelen in samenwerking met DoubleWeb.

Gedurende de ontwikkeling van de nieuwe website zijn we binnen Google Ads het verkeer verder gaan verhogen door:

  • Het toevoegen van nieuwe zoekwoorden;
  • De inzet van remarketing via YouTube en Display;
  • Het verhogen van de posities en het vertoningsaandeel op interessante zoektermen.

Resultaten SEA.

61% meer conversies op zoekwoorden die zorgen voor kwalitatieve leads

72% meer verkeer op zoekwoorden die zorgen voor kwalitatieve leads

Zoekmachine optimalisatie

Met zoekmachine optimalisatie kunnen we ervoor zorgen dat er meer verkeer wordt gerealiseerd op hoog converterende zoektermen. Maar ook termen die niet direct euro’s opleveren kunnen interessant zijn binnen de SEO-strategie.

Binnen Google Ads is het te duur om te adverteren op brede zoektermen, maar bij SEO kost het de klant geen geld per bezoeker. Dit kanaal is dus veel effectiever voor het begin van de customer journey. De doelgroep hier bestaat uit huiseigenaren die hun huis willen verkopen, maar nog niet eerder hebben nagedacht over het direct verkopen van hun woning aan een huizenopkoper.

Daarom is de SEO-strategie voor Mercari als volgt:

  1. Korte termijn: scoren op specifieke zoektermen zoals [huizen opkoper];
  2. Lange termijn: scoren op bredere zoektermen zoals [huis verkopen].

Resultaten SEO.

149% groei in organisch verkeer

200% groei in conversies via organisch verkeer

54% groei in conversieratio vanuit de organische resultaten

Social media marketing

Wat direct opviel toen we het account overnamen van het andere marketingbureau, is dat Google Ads werd ingezet om awareness te creëren en zichtbaar te zijn op converterende zoektermen.

Google Ads is een kanaal wat voor veel doeleinden goed kan werken, maar vertoningen en klikken via Google Ads zijn relatief duur. Zeker in de vastgoedmarkt. Daarom hebben we ervoor gekozen om de focus te behouden op de converterende zoektermen in Google Ads, en social media kanalen in te zetten om zichtbaar te worden bij mensen met een latente behoefte.

Resultaten social media marketing.

354% meer verkeer via social media

46% lager bounce percentage

Wat zegt Mercari?

Tom Rullens

17-08-2020

Zeer goed tevreden! Vanaf begin dit jaar zijn wij overstapt met onze internet marketing naar DoubleSmart. Vanaf het eerste contact viel de professionaliteit van dit team op. De bedoeling was dat wij alleen met Adwords zouden overstappen. Na overleg over onze vorige strategie heeft DoubleSmart voor ons een nieuwe strategie bedacht voor meerdere kanalen. Dit heeft nu tot gevolg dat wij veel beter scoren met zowel SEO, SEA en social media. Door de investering in DoubleSmart besparen wij nu maandelijks advertentiebudget terwijl de resultaten stijgen.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-
Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden over het resultaat voor Mercari? Neem dan contact met ons op!