Loader

Wat zijn vertoningen?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

In SEO termen staat het begrip ‘vertoningen’ voor het aantal keer dat een advertentie wordt bekeken. Hoewel deze term vaak wordt verward met ‘impressies’, zijn deze begrippen toch niet helemaal hetzelfde. Niet iedere impressie is namelijk een vertoning, iedere vertoning is daarentegen wel een impressie. Wat zijn vertoningen en hoe worden deze gemeten?

Definitie vertoningen

Het aantal vertoningen staat in termen van online marketing voor het aantal keer dat een advertentie wordt bekeken. Dit kunnen banners zijn maar ook zoekmachine advertenties. Zodra iemand de advertentie voor zijn of haar ogen krijgt spreken we van een vertoning. Hoewel dit in theorie gelijk zou moeten staan aan een impressie is dit niet altijd het geval.

Wat zijn impressies?

Impressies of in de Engelse taal ‘impressions’ staan voor het aantal keer dat een advertentie wordt geladen vanuit een advertentienetwerk of een zoekmachine advertentie in de zoekresultaten. Het opvragen van een advertentie op een server betekent niet automatisch dat de advertentie daadwerkelijk gezien wordt.

Wanneer een vertoning geen impressie is

Er zijn verschillende instanties waarin een vertoning niet als impressie kan worden aangemerkt zoals:

  • Lange laadtijd: Als een banner complex is en veel data inneemt kan de weergave hiervan te laat zijn om gezien te worden. Ook de snelheid van de server speelt hierbij een rol.
  • Buiten beeld: Wanneer de advertentie onder het eerst zichtbare deel van de pagina wordt geplaatst, is het mogelijk dat de bezoeker niet ver genoeg naar beneden scrollt om deze impressie te zien.
  • Ad-blocker: Bij gebruik van een ad-blocker wordt de advertentie wel opgeroepen vanaf de server maar deze wordt niet weergegeven. Er zal dus geen vertoning uit voortvloeien hoewel deze banner wel meegeteld wordt als impressie.

Het meten van vertoningen is in principe onmogelijk om honderd procent accuraat uit te voeren. Daarom wordt er in de praktijk gekeken naar impressies waarbij een foutmarge in acht genomen moet worden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close