In dit artikel gaan we in op:
Canva is een tool die grafische vormgeving simpel maakt, zodat zelfs mensen zonder visueel inzicht toch de designs kunnen maken die ze nodig hebben. Een account bij Canva is daarmee een toegangspoort tot een rijke bibliotheek van designs, zodat je niet voor iedere visuele klus een dure designer in hoeft te huren.
Voor onder meer online marketing, web design en conversie optimalisatie is Canva daarmee de perfecte, laagdrempelige manier om aan de visuals te komen die je nodig hebt. Maar ook offline design wensen worden niet vergeten.
Canva is namelijk uitgerust met een uitgebreide verzameling templates zodat je elk design kunt starten dat je nodig hebt. Van een Instagram post met perfecte afmetingen tot een knallende call to action. En van een blinkende blog header tot een ouderwetse flitsende flyer voor in de offline brievenbus: met Canva draai je je hand er niet voor om.
Iedere ondernemer moet vroeg of laat iets ontwerpen. Dan kun je een dure designer inhuren, zelf leren hoe Photoshop werkt, of profiteren van de kant-en-klare designs van Canva, die je alleen nog naar jouw wensen aan hoeft te passen.
Canva is toegankelijk en eenvoudig te gebruiken: dat is wat deze tool zo populair heeft gemaakt. De belangrijkste voordelen van Canva op een rij:
Beginnen met Canva is eenvoudig: je kunt je gratis registreren met je Google of Facebook account, of met een e-mailadres. Vervolgens kom je in het beginscherm terecht.
Bij Canva geldt dat de beste manier om het te leren is door er gewoon mee aan de slag te gaan, maar hier zijn wat basis aanwijzingen om je op weg te helpen.
Na inloggen krijg je verschillende opties om te starten met designen.
Je kunt het zoekscherm gebruiken om te zoeken naar wat jij specifiek wilt ontwerpen, of een van de categorieën kiezen. We raden je aan om te starten met de paarse een ontwerp maken knop, omdat je via die weg een volledig overzicht krijgt van wat Canva allemaal te bieden heeft.
Je krijgt dan de verschillende sub-categorieën te zien:
Kies je een van deze voorgeprogrammeerde formaten, dan kom je in een scherm met een wit veld en je design dashboard. In dat dashboard kun je allereerst een template kiezen dat de basisvorm voor je ontwerp, of uit de vele verschillende categorieën de lettertypes, afbeeldingen en elementen kiezen die je in je design wilt hebben. Het ontwerp van Canva werkt met een simpel drag and drop systeem, zodat je elk stukje dat je toevoegt in je hele design rond kunt slepen en in alle richtingen kunt draaien.
Halverwege het menu in je dashboard vind je de knop uploaden, waar je eigen afbeeldingen kunt uploaden om in je design te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld het logo van je bedrijf toevoegen, of een visitekaartje een persoonlijke touch geven met je eigen foto.
Ja, Canva is gratis te gebruiken. Zoals zo veel software en tools is er ook een betaalde versie waarbij je veel meer opties krijgt, maar met de gratis Canva versie kun je al ontzettend veel toffe visuals maken.
Met Canva kun je alles doen wat je maar nodig hebt voor je visuele benodigdheden. Je kunt er met verschillende templates starten en van daaruit professioneel uitziende visuals ontwerpen voor elke mogelijke inzet.
Canva gebruik je omdat het eenvoudig en toegankelijk is. Het geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige en voordelige manier de visuals te maken die je nodig hebt. Daarom is Canva gebruiken dus een goede manier om niet direct een dure designer in te hoeven worden.