Loader

Wat is een in-market doelgroep?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een in-market doelgroep is een persoon of groep personen die een specifiek product of specifieke dienst wil kopen, of op een andere wijze wil afnemen. Deze potentiële klanten zijn de oriëntatiefase voorbij en weten precies wat ze willen. Door op het juiste moment deze doelgroep aan te spreken kan conversie optimalisatie toegepast worden. Wat is in-market doelgroep en welke voordelen biedt dit voor bedrijven?

Definitie in-market doelgroep

Bij online adverteren kan het moment om een advertentie of aanbod weer te geven cruciaal zijn voor succes. Te vroeg, en je geeft veel geld uit aan advertenties die niet bekeken worden of zelfs ongewenst zijn, te laat en je biedt producten of diensten aan die de persoon al in huis heeft. In-market doelgroep is een dienst van Google die je helpt precies op het juiste moment een specifiek aanbod weer te geven voor iemand die op zoek is naar dat product of de dienst. Het exacte moment dat de persoon bereid is om tot aanschaf over te gaan.

Google Display Network

Internetgebruikers worden via cookies en andere vormen van tracking gevolgd van site tot site. Wanneer iemand eerst naar een vergelijkingssite gaat, vervolgens een website van een merk bezoekt, en daarna prijzen vergelijkt bij verschillende webshops, is de kans groot dat deze persoon klaar is om een aankoop te verrichten. Via het Google Display Network kan deze in-market doelgroep direct worden aangesproken door een relevant aanbod weer te geven. Hoe beter deze advertentie aansluit bij de behoefte van de potentiële klant, hoe hoger de kans op conversie wordt.

In-market doelgroep en remarketing

De grootste potentie wordt behaald in combinatie met remarketing. Dat is adverteren op het moment dat iemand jouw website of webshop heeft bezocht, vervolgens wordt op de volgende website die bezocht wordt de advertentie voor dat specifieke product weergegeven. Een potentieel nadeel van remarketing is wel dat de internetgebruiker het gevoel kan krijgen gevolgd te worden, en dat is niet een geheel onterechte conclusie…

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close