Loader

Wat is Helpful?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Helpful is het Engelse woord voor ‘behulpzaam’. Dit kan op diverse manieren uitgelegd worden, in marketing is het een methode waarbij een aanbieder actief hulp biedt aan klanten en leads. Dit kan ook van betrekking zijn op collega’s of zakelijke contacten. Wat is de betekenis van Helpful en hoe wordt dit gebruikt in commerciële context?

Definitie Helpful

Hoewel het soms verkeerd wordt geschreven als ‘helpfull’ met een dubbele ‘l’, wordt in de definitie van Helpful slechts één ‘l’ gebruikt. Het is overigens wel afkomstig van de term ‘full of’, de betekenis van Helpful is daarmee wel gekoppeld aan dit woord. Behulpzaam gedrag kan voortvloeien uit liefdadigheid zonder verdere bedoelingen, er kunnen ook andere motieven een rol spelen om iemand te hulp te schieten.

Helpen voor commerciële redenen

In een winkel kan een verkoper aan de kassa wachten tot de klant het product komt afrekenen, de verkoper kan ook een proactieve handeling verrichten door hulp aan te bieden. Naast behulpzaam is er ook een commercieel motief, door een bezoeker uitleg te verschaffen en te helpen met een product kiezen zal de kans op een succesvolle verkoop stijgen. Daarnaast kan de verkoper de klant sturen naar een product dat wellicht duurder is dan oorspronkelijk de bedoeling was, of een alternatief met een hogere winstmarge voor de ondernemer. In dit geval is ‘Helpful’ dus voor een groot deel eigenbelang.

Helpful is niet altijd liefdadigheid

Eigenlijk is er bijna altijd wel een voordeel voor degene die hulp biedt. Denk aan een klant in de supermarkt die een baby in de armen heeft, en niet snel de boodschappen op de band kan leggen. De volgende klant helpt hiermee door de boodschappen op de band te leggen. Dit versnelt het proces en biedt dus voordeel voor beide partijen. Wanneer de klant ervoor, die al heeft afgerekend, even wacht en helpt met inpakken na het scannen van de boodschappen, is het wel Helpfull zonder achterliggend voordeel. De dankbaarheid van de klant met baby kan in dit geval al voldoende ‘beloning’ zijn. Behulpzaam zijn maakt een fundamenteel deel uit van de maatschappij, daarnaast kan het ook een krachtig marketing instrument zijn.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close