Loader

Wat is een Facebook advertentieset?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een advertentieset is een manier om te bepalen hoe een advertentie wordt weergegeven op Facebook. Je bepaalt hierin onder andere de beoogde doelgroep voor de online advertentie. Een campagne kan meerdere advertentiesets bevatten, die elk weer op een andere doelgroep gericht zijn met unieke criteria. Wat is advertentieset en hoe kun je deze gebruiken binnen een online strategie op Facebook?

Definitie facebook advertentieset

In een advertentieset kun je de doelgroep specificeren op basis van diverse criteria waaronder locatie, leeftijd en geslacht. Het is daarnaast ook mogelijk om een budget te bepalen en een planning te maken voor de data en looptijd van advertenties. Bij Facebook zijn er drie elementen die bij een advertentiestrategie van toepassing zijn:

  • De campagne: Hierin bepaal je de doelstellingen van de advertentie of advertenties.
  • De advertentie: Dit is wat de doelgroep te zien krijgt. Denk aan een afbeelding, videoboodschap of tekst met links.
  • De advertentieset: Hier bepaal je de specifieke doelgroep van de advertentie, het budget en de planning van de advertentiecampagne.

Hoe worden advertentiesets gemaakt?

Om een advertentieset op de juiste wijze invulling te geven zijn er vier zaken om rekening mee te houden:

  1. Zorg dat je een doelgroep hebt opgebouwd die interessant is om te bereiken met de advertentie of de advertentiecampagne.
  2. Stel een budget vast voor de advertentie, wanneer dit budget op is zullen de advertenties niet langer vertoond worden.
  3. Maak een planning, wanneer de advertenties weergegeven moeten worden en hoe lang deze periode duurt.
  4. Ontwerp een advertentie die aansluit bij de doelgroep.
  5. Het is mogelijk om een bod in te stellen, dit is geen verplichte actie maar kan wel van strategisch belang zijn.

Een advertentieset bewerken

Het is mogelijk om de advertentiesets bij te werken, zo kun je de strategie optimaliseren om de effectiviteit op Facebook te verhogen. Dit kan op elk moment worden ingesteld en toegepast door een set te bewerken. Het is mogelijk de wijzigingen direct door te voeren, of om ze op te slaan maar niet direct te publiceren.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close