Loader

Online Adverteren

Effectief adverteren op relevante websites
 
Beter gevonden worden met zoekmachine optimalisatie

Online adverteren

Net als advertenties in de krant of op tv hebben online advertenties het doel meer naamsbekendheid te genereren of meer verkopen te realiseren. DoubleSmart is gespecialiseerd in het opzetten van Google Adwords campagnes waarmee je snel en effectief bezoekers naar een website kunt trekken. Omdat je zelf kiest bij welke zoektermen de advertentie verschijnt in de zoekresultaten van Google, kun je heel gericht adverteren.

Effectief, maar met kosten

In tegenstelling tot het genereren van verkeer via zoekmachine optimalisatie (SEO), realiseer je door middel van een Google Adwords campagnes snel resultaat. Als de campagne staat en het budget bepaald is, staat de website namelijk al vrij snel bovenaan in de advertenties van Google. Wel is het zo dat je per klik een bepaald bedrag betaalt. Deze CPC (cost per click) is per zoekterm verschillend en wordt vooral bepaald door de mate van concurrentie binnen de zoekterm.

Toch zijn er nog andere factoren die een rol spelen in de kosten die betaalt worden per klik. Google kent namelijk waarde toe aan de professionaliteit van een campagne. Google meet dit met behulp van een aantal indicatoren:

  • Doorklikratio
    Deze ratio (CTR, click through ratio) wordt berekend aan de hand van het aantal kliks op de advertentie gedeeld door het aantal vertoningen in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger deze ratio, hoe hoger de waarde die Google toekent aan de advertentie. De CTR kan bijvoorbeeld verhoogd worden door de woordkeuze goed te overwegen.
  • Relevantie van de landingspagina
    De kwaliteitsscore van Google wordt ook gebaseerd op de kwaliteit van de pagina waar de advertentie naartoe linkt. Hoe is deze landingspagina ingericht en is het relevant ten opzichte van het onderwerp van de advertentie?
  • Laadtijd van de pagina
    Als de pagina snel geladen wordt, concludeert Google dat er een hoge mate van professionaliteit aanwezig is op de website. Dit vertaalt zich in een toegevoegde waarde voor uw Google Adwords advertentie en dus lagere kosten.

Bij DoubleSmart verzorgen wij de Google Adwords campagne en helpen we jou het hoogste rendement te behalen over de investering

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Wij behalen te gekke resultaten! Benieuwd wie jou voor gingen? Bekijk onze cases

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close