Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Gmail is een e-mail service van Google die gratis te gebruiken is. Berichten kunnen direct in de browser worden gelezen, er zijn ook lokale apps voor diverse besturingssystemen beschikbaar. Naast consumenten maken ook veel bedrijven gebruik van deze mail dienst, zowel voor intern als voor extern gebruik. Wat is Gmail en hoe is deze dienst zo populair geworden?

Definitie Gmail

De aankondiging van Gmail op 1 april werd door veel mensen afgedaan als grap. Google gaf namelijk aan de gebruiker 1 Gigabyte aan gratis opslagruimte te geven. Ter vergelijking; Hotmail van Microsoft bood destijds slechts 2 Megabyte aan opslag. De gratis e-mail service met een eenvoudige uitstraling en enorme opslagruimte wist snel een groot aantal gebruikers voor zich te winnen, niet in de laatste plaats een flinke groep ondernemers die niet tevreden waren met andere oplossingen.

De mailbox van Google is ontwikkeld naar het model van de populaire zoekmachine. Dit betekent slimmer zoeken en geautomatiseerde filters om snel tot een lege Inbox te komen. Critici kijken argwanend naar alle informatie die verzameld wordt, Google heeft immers volledige toegang tot de inhoud van inkomende en uitgaande berichten. Desondanks is deze mail service met afstand de meeste gebruikte webmail applicatie ter wereld.

Koppeling met Calendar

Calendar van Google is een online agenda die gesynchroniseerd kan worden met Mail van Google. Niet alleen kunnen afspraken in mails direct op de kalender worden geplaatst, op basis van machine learning worden afspraken automatisch in mails gedetecteerd en opgenomen in de agenda. De koppeling tussen diverse Google diensten wordt deels geprezen, maar er is ook kritiek op het automatisch uitlezen en verwerken van persoonlijke informatie.

Google Drive en andere diensten

Met Drive, opslag voor foto’s en diverse soorten kantoorsoftware biedt Gmail in combinatie met een Google account veel mogelijkheden. Daarbij is er sinds de introductie een focus op online werken, onderstreept door de Chromebook die slechts beperkte opslagruimte biedt voor offline data.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z