Loader

Wat is een salespagina?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een salespagina is een op zichzelf staande pagina met als enige doel een verkoop tot stand te brengen. Dit kan een product of dienst zijn, de pagina is specifiek ingericht om een bezoeker te converteren tot een betalende klant. Wat is salespagina en hoe worden dit soort pagina’s ontworpen?

Definitie salespagina

In principe is de structuur van een salespagina overeenkomstig met een standaard landingspagina, met het verschil dat bij deze vorm het doel altijd het aanzetten tot verkoop zal zijn. De opzet van dit soort pagina’s is in principe altijd hetzelfde; er wordt een vraag of probleem gesteld, er wordt een oplossing geboden en de bezoeker kan direct een bestelling plaatsen. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen een korte pagina of een lange pagina.

Korte salespagina

Ook wel “short form sales page genoemd”, dit is een korte pagina die snel antwoord geeft op de voornaamste vraag of vragen die hoort bij het product of de dienst. Er wordt veel gebruikt gemaakt van visuele elementen zoals grafieken, infographics en afbeeldingen van het product of de dienst.

Lange salespagina

Ook wel “long form sales page” genoemd, dit is de lange versie van de verkooppagina. Het grote verschil is de inhoud, bij een lange verkooppagina zal de inhoud meer diepgaand zijn waarbij de inhoudelijke kwaliteit beter moet zijn dan bij een korte sales pitch. De potentiële klant is kritischer en heeft behoefte aan meer informatie alvorens een besluit te maken.

Hoe wordt een goede salespagina ingericht?

  • Begin met een vraag of probleem.
  • Bied een oplossing voor deze vraag of probleem.
  • Zorg dat bestelknoppen duidelijk vindbaar zijn.
  • De indeling moet duidelijk zijn.
  • De teksten moeten goed geschreven zijn.
  • Hoe langer de pagina, hoe meer inhoud er verwacht wordt door de bezoeker.
  • Meer Call To Action knoppen en teksten bieden meer mogelijkheden tot bestellen en conversie.

Een salespagina is een landingspagina met als doel een bezoeker te converteren tot betalende klant.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close