Loader

Wat is infographic?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een infographic is een visuele presentatie van informatie. Door complexe data in een afbeelding te verwerken kan ingewikkelde informatie op een laagdrempelige wijze worden overgebracht. Vaak hebben deze infographics een lineaire structuur, toch is dat niet altijd het geval. Wat is infographic en hoe wordt dit online toegepast?

Definitie infographic

De eerste infographics stammen uit de zeventiende eeuw, ver voor het digitale tijdperk dus. De infographic is nauw verbonden met de bekende diagrammen zoals een cirkeldiagram of staafdiagram. Door cijfers of andere informatie op visuele wijze weer te geven wordt de algemene boodschap snel duidelijk, mensen zijn immers sterk visueel ingesteld. Weerkaarten en routekaarten in het openbaar vervoer kunnen ook als infographics gezien worden, op het internet beschrijft het meestal een ander type afbeelding.

Infographics online

Op het internet wordt een infographic vaak verticaal ingedeeld, met een lineaire progressie. Bijvoorbeeld een tijdlijn met belangrijke data uitgelicht, of een stappenplan waarmee een complex onderwerp in de primaire elementen wordt opgedeeld. Door gebruik te maken van verbindingslijnen, kleuren en aantrekkelijke illustraties wordt een onderwerp op visuele wijze toegelicht. De focus van deze afbeeldingen is verlegd van een meer academische omgeving in het verleden, naar uitleg voor het grote publiek. De informatie in de meeste infographics is daarom relatief oppervlakkig van aard.

Gebruik op social media

Op social media diensten is het van belang de boodschap duidelijk, snel, en aantrekkelijk over te brengen, en dat is zeker het geval bij een goed ontworpen infographic. Hoewel deze afbeeldingen ook op websites gebruikt kunnen worden zijn ze minder interessant voor zoekmachine optimalisatie, omdat infographics in principe geen tekst bevatten die te indexeren valt. Vaak worden deze afbeeldingen gebruikt als samenvatting van een meer uitgebreid onderwerp, artikel of een serie webpagina’s.

Met een infographic kun je op een visueel aantrekkelijke wijze veel informatie in een korte tijd overdragen, waarbij met name social media platformen als distributie medium gebruikt worden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close