Loader

Wat is herindexeren?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Om een website vindbaar te maken voor Google zal deze geïndexeerd moeten worden. Omdat het internet dynamisch is zullen bots en crawlers continue het web doorzoeken, op zoek naar wijzigingen en nieuwe content. Met herindexeren kun je een website of een webpagina opnieuw laten analyseren, zo hoef je niet te wachten tot je weer “aan de beurt” bent. Wat is herindexeren en welke voordelen biedt dit voor zoekmachine optimalisatie?

Definitie herindexeren

Met miljarden pagina’s om te analyseren wordt niet iedere update van een website direct doorgevoerd in de zoekresultaten van Google. Wanneer je als webmaster bezig bent met zoekmachine optimalisatie kan er veel veranderen in de structuur en inhoud van de website.

Google Search Console

Een eenvoudige en effectieve manier om een website of pagina te laten herindexeren is het gebruik van de Google Search Console. Dit is een gratis toolset waar je na aanmelding gebruik van kunt maken, de functies zijn bedoeld voor webmasters. Deze dienst werd vroeger dan ook Google Webmaster Tools genoemd. Je kunt meerdere websites laten herindexeren en ook afzonderlijke pagina’s invoeren.

XML Sitemap

Een aantal content management systemen genereren automatische een XML Sitemap om de website beter doorzoekbaar te maken. Dat neemt niet weg dat je deze XML Sitemap ook direct in de Google Search Console kunt invoeren voor een snelle verwerking van deze data.

Social media en links

Wanneer een website vernieuwd wordt is herindexeren van belang zodat de juiste pagina’s worden weergegeven in Google. Wanneer de website wordt gelinkt vanuit social media accounts en via andere sites is het zaak om deze links up-to-date te houden, wanneer een website een groot aantal (eerlijk verkregen) links heeft zal deze ook vaker geïndexeerd worden.

Op het internet ligt niets vast, maar er is zoveel informatie dat zoekmachines als Google niet altijd even snel nieuwe data doorvoeren. Er zijn diverse middelen om het proces van herindexeren te versnellen en beter te maken.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close