Loader

Wat is domeinautoriteit?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Domeinautoriteit ofwel Domain Authority staat voor de waarde van een internet domein op een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger het getal, hoe meer autoriteit het domein heeft. Er zijn meerdere factoren die deze waarde bepalen. Wat is domeinautoriteit en hoe kun je een hogere score behalen?

Definitie domeinautoriteit

Het Amerikaanse bedrijf Moz is de grondlegger van de domeinautoriteit schaal die de “waarde” van een domein aangeeft. Hoe hoger het getal, hoe groter de kans dat het domein hoog zal scoren in de zoekresultaten van Google. De waarde van een domein is daarmee anders dan de waarde van een specifieke pagina.

Hoe wordt de domeinautoriteit bepaald?

Er zijn verschillende criteria om de waarde van een site te bepalen, dit zijn de voornaamste aspecten om rekening mee te houden:

  • Het domein moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines volgens de SEO richtlijnen. Omdat deze richtlijnen regelmatig aangepast worden zal de website daar ook op aangepast moeten worden.
  • Websites worden geïndexeerd door geautomatiseerde bots en webcrawlers, hoe beter de navigatiestructuur van de website hoe hoger de domeinautoriteit wordt.
  • Links die niet meer werken of niet relevant zijn zullen de waarde negatief beïnvloeden. Zorg er dus voor dat de website netjes op orde is, en loop dode en verouderde links regelmatig na.
  • Hoe vaker het domein gedeeld wordt door externe website hoe hoger de domeinautoriteit zal worden. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld een blog te publiceren met artikelen waar andere websites naartoe linken.
  • Tijd is ook een factor, hoe langer je als domein actief bent (op de juiste wijze) hoe hoger de domeinautoriteit score wordt. Je kunt dus niet een hoge waarde forceren met een nieuwe website.

Er zijn verschillende manieren om de “waarde” van een website te bepalen, de domeinautoriteit score van Moz geeft je snel inzicht in de kwaliteit van het domein. Uiteraard zegt het niet alles over de vindbaarheid en kwaliteit van de content, en omdat er veel meetpunten zijn is het ook niet altijd direct duidelijk waarom een score hoger of juist lager uitvalt. Linkbuilding is voorbeeld om de domeinautoriteit te vergroten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close