Loader

Wat is Domain Rating?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Domain Rating of afgekort DR behoort tot de voornaamste meetpunten in de Ahrefs methodiek die in vrijwel al hun rapporten terugkeert. Het geeft aan hoe sterk het backlink profiel van een website is wat betreft het aantal en kwaliteit. De score wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100. Wat is Domain Rating en wat kun je met deze informatie?

Definitie Rating

De Ahrefs Domain Rating is een analyse methode om de kwaliteit van het backlink profiel te bepalen, wat weer gebruikt kan worden bij zoekmachine optimalisatie. De score van 0 tot 100 is gebaseerd op een logaritmische schaal, wat betekent dat de afstand tussen 77 en 78 veel groter is dan tussen 27 en 28. Hoe hoger de DR score wordt, hoe moeilijker het wordt om bij een hogere score verder te verbeteren.

Hoe wordt de DR berekend?

Dit zijn de afwegingen die gebruikt worden in de Ahrefs Domain Rating:

  • Het aantal unieke domeinen dat minimaal één dofollow link hebben naar de website van de bestemming.
  • Wat de DR waardes van een bron websites zijn.
  • Naar hoeveel unieke domeinen deze sites linken.
  • De scores worden op een dynamische schaal van 0 tot 100 geplaatst.

De Ahrefs Rank deelt alle websites in op basis van de ruwe Domain Rating waardes. AR is daarmee minder gespecificeerd dan de DR rating. De situatie op de sites die linken zal van invloed zijn op de score van de bestemming. Stel; er komen veel nieuwe backlinks bij op de bronsite, dit heeft dan een limiterende factor op de Domain Rating score van de bestemming. Minder links vanuit een domein hebben in principe meer waarde dan domeinen die erg veel links bezitten. Naast de directe koppelingen naar een website wordt er ook gekeken hoe de sites die linken omgaan met hun koppelingen, en de kwaliteit van deze links. Dit betekent dat on-page optimalisatie alleen niet voldoende is om een hoge score te behalen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close