Loader

Wat is Discover?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Discover is de nieuwe naam voor Google Feed. Het laat een lijst zien met onderwerpen en nieuwsberichten die aansluiten bij de persoonlijke interesses van de gebruiker, zonder dat er handmatig naar deze onderwerpen gezocht wordt. Wat is de betekenis van Discover en is er een speciale app voor nodig om deze informatie te bekijken?

Definitie Discover

Eerst was er Google Now, toen kwam Google Feed en daarna volgde Google Discover. Al jarenlang probeert de zoekmachine gigant om een gepersonaliseerde tijdlijn met informatie aan te bieden aan hun gebruikers. De content wordt gebaseerd op de data die Google heeft van de gebruiker. Er zijn meerdere apps die dergelijke functionaliteit bieden, met als voordeel voor deze software dat er geput kan worden uit veel data die via diverse kanalen zoals de zoekmachine en YouTube verzameld wordt. De content wordt geordend als een serie kaarten, de inhoud van deze kaarten wordt dynamisch verzameld van het internet.

Discovery online

In het Nederlands vertaald betekent Discover ‘ontdekken’. Op basis van een algoritme wordt relevante content weergegeven. Door de richtlijnen voor Google webmasters te volgen zal de kans hoger zijn in de feeds terug te komen. De standaard SEO principes zijn ook van toepassing op discovery online, denk aan aansprekende onderwerpen en rich media content zoals afbeeldingen. Volgens Google is er toename van vijf procent in kliks en een stijging van drie procent in gebruikerstevredenheid bij het weergeven van grote afbeeldingen in de kaarten.

Is er een app voor Discover?

Het is niet nodig om een speciale app voor Discover te installeren, toen deze functionaliteit werd geïntroduceerd was hiervoor ook geen Android update vereist, omdat deze dienst werkt binnen de standaard Google app of via Google.nl in de browser. Het is ook een platformonafhankelijke functie die op dezelfde wijze werkt op Apple systemen, een Android toestel is daarmee geen vereiste.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close