Loader

Wat is CSS?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

CCS staat voor Cascading Style Sheets, hiermee kan de indeling en de grafische vormgeving van een complete website worden bepaald. Een CSS wordt apart geladen van de HTML code waarmee het maken van aanpassingen eenvoudiger is. Daarnaast kan het ook helpen om de SEO waarde van een website te verbeteren. Wat is CSS en wat zijn de voordelen van deze Cascading Style Sheets?

Definitie CSS

In een CSS kan het uiterlijk van een website worden bepaald. In dit bestand staat informatie vastgelegd zoals lettertypes, de kleurstelling, de opmaak en indeling van de website. Deze informatie wordt automatisch toegepast op de volledige website, het is niet nodig om de indeling per pagina opnieuw in te stellen. Ook kan het uiterlijk van een website snel aangepast worden door het CSS te veranderen.

Waarom CSS gebruiken?

  • CSS staat los van de HTML code, zo wordt het visuele deel losgekoppeld van de technische invulling van de website.
  • Het is eenvoudig om een uniforme stijl door te voeren op de gehele website, ook bij nieuwe pagina’s.
  • Het geeft ontwerpers veel meer controle over het uiterlijk van de website, ongeacht op welk apparaat of browser de site wordt bekeken.
  • Alle browsers ondersteunen het gebruik van CSS wat verzekerd dat de pagina er overal goed uitziet.

Responsive Design

Met de grote diversiteit in apparaten en beeldformaten is het zeer ingewikkeld geworden om een website te ontwerpen die er op ieder systeem goed uitziet. Met een CSS kan per apparaat de optimale indeling bepaald worden zonder voor ieder scherm een compleet nieuwe indeling te maken. Bij een schaalbare website spreken we van een “responsive design” dat mogelijk wordt gemaakt door een combinatie van Cascading Style Sheets en HTML.

Voordeel van Cascading Style Sheets voor SEO

Als het CSS wordt losgekoppeld van de HTML code zal de website beter te navigeren zijn door zoekmachines. Alle relevante informatie is snel te vinden waarmee de website en de afzonderlijke pagina’s mogelijk een hogere positie krijgen in de zoekresultaten. Een SEO specialist is bewust van de positieve werking van een technisch goede website en zal hier vaak ook als eerste mee aan de slag gaan.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close