Loader

Wat is een website?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een website is een verzameling van verschillende elementen waaronder webpagina’s en multimediale content die op een domein ondergebracht zijn,  en gepubliceerd worden op één of meerdere servers. Ze kunnen bekeken worden via een IP netwerk of via een lokale LAN verbinding met een URL. Wat is een website en waar moeten sites aan voldoen?

Wat is een website?

Naast de bereikbaarheid via een hoofddomein is er geen uniforme vorm die een website heeft. Vaak is er een indeling in hoofdpagina’s met een aantal subpagina’s, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Sites zoals webshops hebben vaak een dynamische structuur waarmee custom pagina’s gegenereerd kunnen worden. Google is ook een voorbeeld van een dynamische website die steeds andere content weergeeft met als raamwerk enkele standaard tabbladen. Veel bedrijven maken gebruik van een eigen zakelijke website om informatie te verschaffen over het bedrijf, een merkimago te bepalen of om producten / diensten te verkopen. Naast een collectie van pagina’s is het ook mogelijk om slechts één pagina aan te bieden zoals bij een landingspagina vaak het geval is.

Hoe worden websites gevonden?

Wanneer een klant of ander type bezoeker de specifieke URL kent, dan kan de site direct wordt bezocht door het adres in de adresbalk te typen. Het is ook mogelijk om de domeinnaam via diverse kanalen te verspreiden waaronder een visitekaartje, per mail of via social media. Zoekmachines zoals Google spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van een website. Een potentieel risico van zoekopdrachten is dat een concurrent beter scoort op een zoekopdracht. Het is zelfs mogelijk dat een concurrerend bedrijf boven het bedrijf staat in de zoekresultaten waar eigenlijk naar gezocht wordt. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) is het mogelijk om de vindbaarheid van een pagina te verbeteren.

Onzichtbare sites of pagina’s

Het is mogelijk dat een aanbieder juist niet in de zoekresultaten wil verschijnen. Met een robot.txt bestand in de URL kan dit kenbaar worden gemaakt aan de webcrawlers. Ook is het mogelijk om een pagina te plaatsen achter een login, bijvoorbeeld websites met een abonnementsmodel. De achterliggende pagina’s moeten dan ook vergrendeld worden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close