Loader

Wat is Trust Flow?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Trust Flow is een analyse methodiek die werd ontwikkeld door Majestic. Met deze methode is het mogelijk om de betrouwbaarheid van een website te meten. In tegenstelling tot een Citation Flow wordt er ook rekening gehouden met de kwaliteit van de website. Dit is weer van belang voor de ranking in Google. Wat is Trust Flow en waarom is vertrouwen van belang voor websites?

Definitie Trust Flow

Er zijn verschillende criteria om de ranking van een website of webpagina te bepalen. PageRank alleen heeft niet meer dezelfde impact als voorheen, het Google algoritme plaats een steeds grotere nadruk op de kwaliteit van pagina’s. Wanneer alleen rekening wordt gehouden met de populariteit van koppelingen is dit niet langer voldoende, de kwaliteit van de koppeling is ook van belang. Dit vertaalt zich naar vertrouwen, de Majestic Trust Flow is ontwikkeld om hier rekening mee te houden, het is een alternatief voor Citation Flow dat door hetzelfde bedrijf ontwikkeld werd. Majestic is een link analyse bedrijf voor zakelijk gebruik. Ook organisaties als Moz ontwikkelen dergelijke tools.

Voorbeeld van vertrouwen

Wanneer een website linkt naar een andere website is dit een teken van populariteit. Meer websites die linken staat voor een hogere populariteit, en daarmee ook een hogere relevantie voor zoekmachines. Nu Google meer nadruk legt op de kwaliteit van de zoekresultaten, wordt ook bepaald of de website die linkt kwalitatief in orde is. Het gaat dus niet alleen meer om kwantiteit maar ook de kwaliteit. En dit geldt dus niet alleen voor de website op zich, maar ook de kwalitatieve eigenschappen van de bronsite die linkt naar de bestemming. Citation en Trust Flow samen geven een goed beeld van de populariteit én kwaliteit van de pagina.

Koppelingen zijn nog steeds van belang voor de ranking in de zoekresultaten. Maar de kwaliteit van de bron is van groter belang geworden binnen het zoekalgoritme.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close