Loader

Wat is een Semrush?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Semrush is een bedrijf dat online analyse tools aanbiedt voor SEO-specialisten. Wanneer je de vindbaarheid en kwaliteit van een website wilt optimaliseren heeft Semrush een groot aantal handige gereedschappen om de mogelijkheden in kaart te brengen. Naast een betaalde versie is het mogelijk om een gratis quickscan uit te voeren. Wat is Semrush en hoe kan deze software helpen een online strategie invulling te geven?

Definitie Semrush

Google heeft een opmerkelijk assortiment aan analyse tools beschikbaar geheel gratis beschikbaar gesteld. Omdat ze zelf advertenties verkopen bieden diensten als Analytics en Keyword Planner functionaliteit aan de gebruiker waar Google zelf van profiteert. Semrush is een marktpartij die “software als service” aanbiedt, met hun analyse tools kun je niet alleen Google maar ook andere platformen en websites analyseren.

Gratis website informatie

Door via de website een URL in te geven wordt er direct informatie gegeven over een aantal kenmerken van de website. Bijvoorbeeld waar de backlinks vandaan komen. Daarmee vormt Semrush een goede aanvulling op de populaire gratis webanalyse tool van Pingdom en de producten van Google. Wanneer je een abonnement neemt op de het Semrush alles-in-één pakket kun je als online marketing professional nog veel meer informatie analyseren. Daarbij is het onderzoek van keywords die concurrenten gebruiken bijvoorbeeld een waardevolle tool.

Wat kun je met Semrush?

Het klinkt als een sales pitch, maar je kunt haast beter stellen; wat kun je NIET met Semrush? Hier zijn enkele functies:

  • Uitgebreide website analyse.
  • Organische resultaten bepalen van de concurrentie.
  • Advertentie research inclusief budget en concurrenten.
  • Evaluatie van advertentie netwerken en de resultaten van de concurrentie.
  • Backlinks analyseren en domein autoriteit bepalen.
  • SEO keyword onderzoek en longtail keywords genereren.
  • Meer inzicht met betrekking tot product plaatsingen inclusief die van de concurrenten.

Het is je wellicht al opgevallen dat Semrush een focus legt op concurrentieonderzoek waarbij hun aanpak lijkt te zijn “beter goed gejat dan slecht bedacht”.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close