Loader

Wat is Missie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Missie is een opdracht die een persoon of groep heeft. Dit kan in vele vormen gedefinieerd worden, zoals politieke Missies, religieus, ideologisch of commercieel. In principe zijn deze opdrachten of uitdagingen voorzien van een doelstelling, wanneer dit doel behaalt wordt zal de Missie ten einde zijn. In praktijk wordt de inhoud vaak breed gedefinieerd, waardoor het doel feitelijk nooit behaald kan worden. Wat is Missie en hoe verschilt dit tot de Visie en Strategie?

Wat is Missie?

Een duidelijk voorbeeld waarin de betekenis van Missie duidelijk wordt is het werk van missionarissen. Dit zijn personen met een religieuze overtuiging die de hele wereld afreizen naar locaties waar de bevolking nog niet in grote getale deze religie heeft geaccepteerd als geloof. De Spaanse Inquisitie is een extreme vorm van dit beleid, ook nu zijn er nog missionarissen actief. Commercieel wordt er ook gebruik gemaakt van Missies. Deze opdrachten zullen altijd een achterliggend doel hebben, een vooraf bepaalde uitkomst die tijdens het uitvoeren van de opdracht gerealiseerd moet worden. Het omkaderde karakter van Missies en het bepalen van doelstellingen per opdracht maakt evaluatie eenvoudiger om uit te voeren. Aan deze opdrachten ligt altijd een Missie aan ten grondslag.

MVS

Organisaties hanteren vaak de drie termen Missie, Visie en Strategie:

  1. Missie: Dit is de opdracht die gesteld wordt voor de persoon of organisatie om te voltooien.
  2. Visie: Dit is de achterliggende motivatie of het gedachtegoed vanuit waar de Missies bepaald worden.
  3. Strategie: Dit is de aanpak om de Missies te voltooien in lijn met de oorspronkelijke Visie.

Stichtingen zullen bij oprichting een MVS bepalen, die later overigens bijgesteld kan worden op basis van nieuwe ontwikkelingen of inzichten. Een stichting wordt in principe opgeheven wanneer het doel behaald wordt. Doorgaans worden deze doelstellingen zo ruim geformuleerd dat deze doelstellingen niet behaald kunnen worden. Denk aan een dierenrechten- of een huurdersbelangen organisatie met doorlopende uitdagingen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close