Loader

Wat is een Internetbureau?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Internetbureau of Internet agency is een bedrijf dat websites ontwerpt, ontwikkelt en publiceert. Per aanbieder kan het dienstenaanbod verschillen. Zo zijn er bureaus die exclusief websites bouwen, er zijn ook dienstverleners die online marketing strategieën ontwikkelen en uitvoeren. Wat is een Internetbureau en welke diensten kunnen ze leveren?

Wat is een Internetbureau?

Websites komen niet vanzelf op het internet terecht. Hiervoor is software nodig, hardware en de nodige expertise van ontwerpers, software ontwikkelaars en marketing experts. Een Internetbureau levert diensten om websites van ontwerp tot aan publicatie uit te voeren, met optioneel ook additionele dienstverlening zoals hosting en marketing. Dit zijn de voornaamste diensten die Internetbureaus aanbieden:

  • Concept: Een website moet aansluiten op de doelstellingen van de aanbieder. Er zal eerst een concept worden gemaakt van de website op basis van wensen en voorkeuren vanuit de opdrachtgever.
  • Web design: Dit is de ontwerpfase waarin het concept gevisualiseerd wordt. Hoewel er rekening wordt gehouden met interactieve elementen, is de website in deze fase nog niet interactief.
  • Content productie: Dit kunnen teksten zijn, afbeeldingen of bijvoorbeeld videoclips. Deze content kan ook een belangrijke rol spelen bij zoekmachine optimalisatie.
  • Web development: Hier worden de grafische en interactieve elementen verwerkt en geïmplementeerd. Hiervoor wordt vaak een Content Management Systeem gebruikt.
  • Hosting en registratie: Er zijn Full Service Internetbureaus die zelf ook hosting diensten verzorgen. Hiermee kan een website daadwerkelijk online gepubliceerd worden.
  • Onderhoud: Een website zal van tijd tot tijd updates moeten krijgen, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe content of technische aanpassingen.
  • Marketing en promotie: Om een website beter vindbaar te maken, of om commerciële doelstellingen te behalen worden online marketing experts ingeschakeld.

Een Full Service Internetbureau biedt alle diensten om een website van concept tot aan de marketing en promotie uit te voeren. Dit soort organisaties zullen doorgaans verdeeld zijn in afdelingen die ieder een specialisme voor hun rekening nemen. Afhankelijk van de omvang van het project en de wensen van een klant zal er een vaste accountmanager worden toegewezen als vast aanspreekpunt.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close