Loader

Wat is Internet?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Internet is een wereldwijd systeem van computernetwerken die met elkaar in verbinding staan op basis van het Internet Protocol (TCP/IP), om zo communicatie tussen netwerken en apparaten mogelijk te maken. Wat is Internet en hoe werkt dit protocol?

Wat is Internet?

Het Internet is een netwerk bestaande uit netwerken van diverse bronnen zoals privaat, publiek, zakelijk, academisch of van overheden. Via het Internet Protocol is het mogelijk om allerlei soorten data te verzenden waaronder tekst, beeld en geluid. ARPANET ligt aan de basis van het Internet zoals dit nu gebruikt wordt. Dit systeem werd ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Defensie in de Verenigde Staten, in de jaren zestig van de twintigste eeuw. Het was oorspronkelijk bedoeld als een manier van communiceren binnen het leger en scholen. Later zou het in de vorm van het Internet uitgroeien tot een wereldwijd netwerk.

Hoe werkt het internet?

De netwerken worden bedraad of via draadloze protocollen met elkaar verbonden. Communicatie kan op verschillende manieren plaatsvinden zoals:

  • Data downloaden op aanvraag voor gebruik nadat het volledige bestand is gedownload.
  • Streaming van data waarbij steeds een deel van de content wordt bijgeladen.
  • Directe verbindingen zoals VOIP (Voice Over Internet Protocol) of videochat.

Het beheer van de IPv4 en IPv6 protocollen wordt uitgevoerd door IETF (Internet Engineering Task Force).

Oude media opnieuw uitgevonden

Veel traditionele media zijn gedupliceerd op het Internet, of maken gebruik van de mogelijkheden die internettoepassingen bieden. Traditionele technologie zoals bellen en televisie kijken vinden steeds vaker plaats via Internet, al is dit niet altijd direct duidelijk voor de gebruiker. Zo kan iemand met een vaste telefoonlijn tijdens een gesprek gekoppeld worden aan een digitale VOIP verbinding. Het grootste deel van dataverbruik wordt gerealiseerd door streaming video diensten zoals YouTube, Netflix en Facebook video. Alle data wordt decentraal beheert op servers wereldwijd, waarbij Amazon Web Services de grootste aanbieder is.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close