Loader

Wat is Inspireren?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Inspireren is op het idee komen, of anderen op nieuwe ideeën laten komen. Inspiratie en motivatie gaan vaak samen, het doel is om jezelf of andere personen aan te zetten tot nieuwe gedachten of acties. Naast persoonlijk voordeel kan er ook financieel gewin aan ten grondslag liggen. Zo kan een bedrijf klanten aanzetten tot een activiteit waar specifieke producten voor gebruikt worden. Wat is Inspireren en hebben inspiratie spreuken echt effect?

Wat is Inspireren?

Je kunt jezelf laten Inspireren, het is ook mogelijk om iemand anders op ideeën te laten komen. Het is in alle gevallen een manier om een persoon tot nieuw inzicht te laten komen, inzichten die zonder externe inspiratie niet mogelijk zouden zijn. Een muze is een goed voorbeeld van Inspiratie voor een artiest. Zo zijn er filmmakers die vaak samenwerken met dezelfde acteurs, omdat het werk van deze acteurs de filmmaker weet te inspireren.

Leren, Motiveren, Activeren of Indoctrineren?

De overdracht van informatie is van belang bij Inspireren, de aard van deze informatie of de achterliggende intentie kan sterk verschillen. Zo kan een leraar informatie overdragen met als doel de leerling te Inspireren om zich verder te verdiepen in het onderwerp. Een bedrijf kan een consument aanzetten tot actie. Red Bull is bijvoorbeeld een merk dat veel gebruik maakt van hobby’s en sportieve activiteiten om hun merkidentiteit invulling te geven. Het is ook mogelijk om (groepen) te indoctrineren en het blikveld juist te beperken in plaats van te verruimen. Denk aan sektes die in eerste instantie Inspirerende ideologieën verspreiden, om vervolgens steeds meer restricties op te leggen.

Wat is het nut van Inspiratie spreuken?

“Tegeltjeswijsheid” is een enigszins denigrerende term voor informatieve of inspirerende spreuken. Hoewel spreuken als “groeien is het onbekende omarmen” of “houd van jezelf en de wereld houdt van jou” op het eerste gezicht Inspirerend klinken, zijn ze doorgaans niet echt diepgaand van inhoud. Deze spreuken worden vaak gelegitimeerd door ze te koppelen aan een bekend persoon met autoriteit, zelfs wanneer deze persoon de tekst nooit heeft geuit.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close