Loader

Wat is Inbox?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Inbox is het deel van een mailprogramma waar inkomende mails worden weergegeven. Het is doorgaans de eerste map die bij het laden van een mailprogramma zal worden geopend. Hier wordt een overzicht getoond van alle berichten die niet in een submap geplaatst zijn. Naast een chronologische lijst aan berichten hebben meerdere applicaties een geautomatiseerde vorm van organiseren geïmplementeerd. Wat is een Inbox en hoe heeft de gelijknamige applicatie van Google de functionaliteit van Inboxen voorgoed veranderd?

Wat is Inbox?

Inkomende e-mails worden geplaatst in een centrale map. Dit is de eerste map die standaard zichtbaar is bij het openen van een mailprogramma. Het is mogelijk om hier berichten van meerdere accounts centraal te bekijken en te beheren. Afhankelijk van de software en de instellingen kunnen berichten gesorteerd worden op datum, gebundeld per onderwerp of lopende conversaties samengevoegd. Vanuit de Inbox kunnen berichten in submappen worden geplaatst.

Een enorme Inbox met ontelbare mails was voor velen een doorn in het oog. In 2013 kwam software developer Orchestra met ‘Mailbox’, een applicatie met als voornaamste optie het organiseren van inkomende mails, met als doel een compleet lege Inbox. Datzelfde jaar zou Dropbox dit bedrijf opkopen, om in 2015 de Mailbox applicatie uit de markt te halen met als reden dat het e-mail niet fundamenteel zou kunnen ‘repareren’.

Inbox van Google

In 2014 werd Inbox van Google geïntroduceerd. Dit was een nieuwe mail applicatie naast de reeds bestaande Gmail dienst. Het concept van deze app was een kale Inbox met een aantal geautomatiseerde functies, met als doel de productiviteit te verhogen. Mails werden automatisch in groepen ingedeeld, belangrijke delen van berichten werden uitgelicht, en later kwamen er functies als ‘ongedaan maken’ voor e-mails bij. Het uitgangspunt was dezelfde minimalistische aanpak waar de zoekmachine van Google om bekend staat, Uiteindelijk zou deze dienst in 2019 gestaakt worden, een aantal functies werden overgeheveld naar de Gmail applicatie en zijn ook in applicaties van concurrenten terug te vinden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close