Loader

Wat is Hotspot?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een Hotspot is een fysieke locatie waar apparaten toegang mee kunnen verkrijgen tot het internet, doorgaans via een draadloze verbinding. Het stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met het internet op een locatie waar ze op basis van eigen apparatuur niet in staat zijn om online te gaan. Wat is de betekenis van Hotspot en hoe werken mobiele Hotspots?

Wat is een Hotspot?

Als je van huis bent is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Wifi verbinding in huis. De maximale afstand tussen router en apparaat is beperkt. Een Hotspot laat de gebruiker op een fysieke locatie verbinding maken met het internet. In principe kan dit een bedraad netwerk zijn, in praktijk zullen dit doorgaans WLAN verbindingen zijn op basis van het Wifi protocol. Een gebruiker kan op soortgelijke wijze verbinding maken met de router zoals bij een eigen netwerk het geval is. In de Wifi instellingen van het apparaat verschijnt een lijst met netwerken, door een Hotspot te kiezen wordt er een verbinding tot stand gebracht. Een wachtwoord is optioneel. Wanneer deze verbinding actief is, wordt er geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een Data SIM in een smartphone.

Privacy bij externe verbindingen

Bij het gebruik van een Hotspot is de gebruiker voor een deel overgeleverd aan de beveiliging van het host systeem. Wanneer deze security niet toereikend is, kan een gast mogelijk gehacked worden. Ook kunnen criminelen een Hotspot ter beschikking stellen met als doel persoonlijke gegevens te onderscheppen. Iedereen kan namelijk een Hotspot naam kiezen. Vanwege privacy en beveiliging wordt het gebruik van Hotspots door diverse experts afgeraden.

Mobiele Hotspots

Veel mensen maken gebruik van mobiele data op smartphones. Wanneer er geen Wifi in de buurt is, kan deze smartphone als ad hoc router gebruikt worden door de Hotspot functie in te schakelen. Het gast systeem kan dan gebruik maken van de verbinding op het host apparaat. Per aanbieder kunnen er wel restricties van toepassing zijn, zo zullen de meeste ISP’s het gebruik van Mobiele Hotspots ter vervanging van een vaste lijn verbieden of ontmoedigen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close