Loader

Wat is Google Maps?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Google-Maps is de gratis navigatie applicatie van Google, dat diverse mogelijkheden biedt zoals turn-by-turn navigatie, kaarten binnen in winkels of musea, en 360 graden overzichten van wegen met Street View. Wat is Google Maps en hoe onderscheidt deze dienst zich van andere navigatie apps?

Definitie Google-Maps

Een desktop programma door Where 2 Technologies werd in 2004 overgenomen door Google. Een jaar later zou dit systeem in aangepaste vorm deel uit gaan maken van het groeiende aanbod Google diensten. De standaard functionaliteit zoals die ook aanwezig is in alternatieve navigatie apps is ook hier terug te vinden, met enkele aanvullende functies en uiteraard de vele commerciële mogelijkheden waar het bedrijf om bekend staat. Zo worden bedrijven met een Google account gratis toegevoegd aan de interactieve kaarten voor een verhoogde vindbaarheid. Op basis van locatiebepaling kan een gebruiker direct relevante winkels en bedrijven in de buurt zien. Naast een vertoning met getekende kaarten is het mogelijk om satellietbeelden te bekijken. Deze foto’s worden regelmatig vernieuwd en zijn in principe niet ouder dan enkele jaren. Een aantal locaties zijn vervaagd om redenen van privacy of staatsgeheim.

Online navigatie systeem

Hoewel het beperkt mogelijk is om een deel van een kaart tijdelijk offline te bewaren, is Google-Maps in principe gemaakt voor online gebruik. Omdat deze toepassing nauw verbonden is met de zoekmachine en Android toestellen, is Maps een veel gebruikte navigatie app. Het helpt uiteraard ook mee dat deze software gratis te gebruiken is. Naast de browser versie zijn er ook apps te downloaden voor zowel Android als Apple toestellen. Aangezien meer als de helft van alle mobiele gebruikers ooit Google-Maps heeft gebruikt wordt deze applicatie als meest populaire mobiele app ooit beschouwd.

Koppeling met Street View

Hoewel Street View een aparte applicatie is, is de 360 graden panorama dienst nauw verweven met Google Maps. Zo kan een locatie van boven gezien ook vanuit een eerste-persoon perspectief worden bekeken.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close