Loader

Wat is Google AdSense?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Google AdSense is een platform dat adverteerders hun advertenties laat publiceren via verschillende kanalen waaronder de Google zoekmachine. AdSense zorgt voor het beheer van de advertenties evenals de publicatie van deze content die kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, video of interactieve elementen. Wat is Google AdSense en hoe kan dit gebruikt worden voor online marketing?

Definitie Google AdSense

Via Google AdSense kunnen zeer doelgericht advertenties worden gepubliceerd op basis van criteria als geografische locatie, taal, interesses etc. Dit kan heel goed ingezet worden als remarketing. Websites die advertenties vanuit dit platform publiceren ontvangen een deel van de advertentie-inkomsten via een partner programma. Website beheerders plaatsen een klein stukje code op hun site, Google zorgt voor relevante advertenties. Voorheen was er een maximaal aantal van drie advertenties per pagina, dit aantal is nu in principe onbeperkt.

Google AdSense en AdWords

Om te adverteren via het platform moet je eerst een account aanmaken bij Ads. Er kan vervolgens geboden worden op specifieke zoektermen, de advertenties worden door een algoritme op relevante sites en bij relevante zoekresultaten gepubliceerd, ook wel zoekmachine adverteren. In tegenstelling tot Ads is AdSense niet beperkt tot zoekresultaten. Hoewel AdSense meer vrijheid biedt wat betreft het uiterlijk van de advertenties, wordt beweerd dat de effectiviteit van Ads hoger ligt omdat deze advertenties direct gekoppeld zijn aan relevante zoekopdrachten.

CPC en CPM

De kosten voor een advertentiecampagne worden berekend op basis van Kosten per Klik (CPC) of Kosten per Duizend Impressies (CPM). In praktijk wordt het meeste gebruik gemaakt van de CPC methode omdat hier meer meetbare resultaten uit voortvloeien. De advertenties kunnen diverse soorten media bevatten en ook in verschillende formaten worden weergegeven, afhankelijk van de website en het apparaat waar de advertenties op worden bekeken. Voor veel websites vormen advertentie-inkomsten een belangrijk deel van de totale omzet. Er zijn overigens wel webmasters die beweren dat hun account geblokkeerd werd voordat ze uitbetaald kregen.

Google AdSense maakt deel uit van AdChoices, een zelfregulerende organisatie waarin een transparant privacy beeld is vastgelegd.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close