Loader

Wat is Gmail?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Gmail is een e-mail service van Google die gratis te gebruiken is. Berichten kunnen direct in de browser worden gelezen, er zijn ook lokale apps voor diverse besturingssystemen beschikbaar. Naast consumenten maken ook veel bedrijven gebruik van deze mail dienst, zowel voor intern als voor extern gebruik. Wat is Gmail en hoe is deze dienst zo populair geworden?

Definitie Gmail

De aankondiging van Gmail op 1 april werd door veel mensen afgedaan als grap. Google gaf namelijk aan de gebruiker 1 Gigabyte aan gratis opslagruimte te geven. Ter vergelijking; Hotmail van Microsoft bood destijds slechts 2 Megabyte aan opslag. De gratis e-mail service met een eenvoudige uitstraling en enorme opslagruimte wist snel een groot aantal gebruikers voor zich te winnen, niet in de laatste plaats een flinke groep ondernemers die niet tevreden waren met andere oplossingen.

De mailbox van Google is ontwikkeld naar het model van de populaire zoekmachine. Dit betekent slimmer zoeken en geautomatiseerde filters om snel tot een lege Inbox te komen. Critici kijken argwanend naar alle informatie die verzameld wordt, Google heeft immers volledige toegang tot de inhoud van inkomende en uitgaande berichten. Desondanks is deze mail service met afstand de meeste gebruikte webmail applicatie ter wereld.

Koppeling met Calendar

Calendar van Google is een online agenda die gesynchroniseerd kan worden met Mail van Google. Niet alleen kunnen afspraken in mails direct op de kalender worden geplaatst, op basis van machine learning worden afspraken automatisch in mails gedetecteerd en opgenomen in de agenda. De koppeling tussen diverse Google diensten wordt deels geprezen, maar er is ook kritiek op het automatisch uitlezen en verwerken van persoonlijke informatie.

Google Drive en andere diensten

Met Drive, opslag voor foto’s en diverse soorten kantoorsoftware biedt Gmail in combinatie met een Google account veel mogelijkheden. Daarbij is er sinds de introductie een focus op online werken, onderstreept door de Chromebook die slechts beperkte opslagruimte biedt voor offline data.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close