Loader

Wat is een externe link?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een externe link is een hyperlink die verwijst naar een ander domein dan waar de koppeling staat. Dus een koppeling op site “A” die verwijst naar een pagina op site “B” die op een ander domein gehuisvest is. Het is daarmee het tegenovergestelde van een interne link. Wat is een externe link en hoe wordt deze koppeling gebruikt?

Wat is een externe link?

Het internet is een collectie van pagina’s die naar elkaar toe verwijzen. Een deel daarvan zijn interne links, denk aan de hoofdpagina van een domein die verwijst naar een subpagina op hetzelfde domein. De rest zijn externe links die naar pagina’s verwijzen die op een ander domein gehuisvest worden. Volgens SEO experts zijn dit soort koppelingen van cruciaal belang om een goede positie in de zoekresultaten te verwerven. Daarom worden deze koppelingen doorgaans als hoogste prioriteit gesteld binnen een SEO strategie.

Weergave koppelingen

Bij een standaard koppeling is het niet direct duidelijk of de bestemming zich op een ander domein bevindt. Met een “mouse over” kun je op desktop computers zien wat de bestemming is, door lang te drukken op een mobiel scherm is dit ook mogelijk. Een andere optie is het gebruik van het standaard externe link icoon. Dit is een pictogram met een vierkant en een diagonale pijl die naar rechtsboven gericht is. Dit geeft direct aan dat het een koppeling buiten de huidige website betreft.

HTML code intern en extern

Wanneer je een HTML koppeling wilt maken voor een interne link hoeft het domein niet vermeld te worden, een <a> tag met href attribuut is voldoende. Bij een HTML externe link moet ook het domein van de bestemming worden opgenomen in de koppeling. Typ in dat geval de volledige URL. Vaak wordt bij koppelingen naar andere domeinen een nieuw venster geopend, bij een interne link is dit meestal niet het geval.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close