Loader

Wat is Email Marketing?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Email Marketing is een vorm van online marketing waarbij de ontvanger direct wordt benaderd voor commerciële uitingen. Het betreft mails die van een enkele aanbieder afkomstig zijn, de individuele berichten staan op zichzelf en bieden alle informatie die nodig is om het gewenste doel te bereiken. Wat is Email Marketing en op welke wijze verschilt het van andere vormen?

Definitie Email Marketing

Mailing marketing is geen persoonlijke gerichte vorm van benaderen. Dit valt namelijk onder de categorie Mail Automation. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een mailtje wanneer iemand jarig is. De mails in een Email Marketing campagne zijn standaard berichten die opgesteld worden vanuit de doelstellingen die de aanbieder beoogt. Dit kan bijvoorbeeld het tonen van een nieuwe collectie producten zijn, of een aanbod voor alle ontvangers van ze berichten. Deze vorm van promotie kan op verschillende manieren worden ingevuld zoals:

  • Een informatieve Nieuwsbrief waarbij de verkoop van producten of diensten een ondergeschikte rol speelt, of in het geheel niet aanwezig is.
  • Een speciale promotie voor ontvangers zoals een kortingsvoucher die via de webshop verzilverd kan worden.
  • Regelmatige updates omtrent een aanbieder of de collectie die wordt aangeboden.

De doelgroepen kunnen zeer divers zijn, waarbij zowel B2C als B2B of non-profit organisaties deze vorm van Email Marketing kunnen toepassen. Het is een communicatievorm waarbij de aanbieder het initiatief neemt.

Wat zijn de kosten van Email Marketing?

Omdat het een vorm van Direct Mail betreft, liggen de kosten voor Email Marketing relatief laag. De berichten zijn niet specifiek, en worden doorgaans gericht aan een grote groep ontvangers. Omdat dergelijke campagnes vaak als Spam werden gezien, zijn de regels omtrent Opt-In en Opt-Out strenger geworden. Dit betekent dat verzenders niet zomaar een mailing lijst mogen gebruiken om een aanbod te verzenden. De ontvanger zal op voorhand toestemming moeten verlenen om berichten te ontvangen, met een eenvoudige wijze om zich uit te schrijven op dergelijke berichten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close