Loader

Wat is een directory?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een directory of map is een locatie waar bestanden op een computer worden opgeslagen. Er kunnen meerdere directories gemaakt worden in een hiërarchische structuur van mappen en submappen. Deze vorm van organiseren kan lokaal op een computer worden uitgevoerd, of op een webserver om content in te delen voor gebruik online. Wat is een directory en wat is een startpagina?

Definitie directory

Directories ofwel mappen maken bestandsbeheer een stuk eenvoudiger. Zo kunnen verschillende soorten content of onderwerpen bij elkaar worden verzameld. Voorheen betrof het een statische wijze van ordenen waarbij bestanden fysiek in een map werden geplaatst, door geavanceerde zoekfunctionaliteit en kunstmatige intelligentie kunnen er ook filters gemaakt worden op basis van contextuele ordeningen in virtuele mappen. Denk aan een directory met foto’s van een vader, een map met de zoon en een map met de dochter. Door te herschikken met het contextuele begrip “familie” wordt alles weergegeven, en met “jongste generatie” alleen de content van de jongen en het meisje.

Wat is een startpagina?

Een startpagina of een index page is de hoofdpagina van een website. Deze website kan weer onderverdeeld zijn in subpagina’s, die ook weer onderverdeeld kunnen zijn in subpagina’s en zo verder. Volgens de HTML standaard zijn al deze pagina’s gelijk, in praktijk is dit niet altijd het geval, zeker niet voor zoekmachines. Op de startpagina zal voor de bezoeker de hoofdpagina vertoond worden, voor de webcrawler kan deze pagina ook gebruikt worden om de structuur van de gehele website te bekijken. Hiervoor dient dan wel een sitemap aanwezig te zijn. De webcrawler kan de volledige website structuur volgen, met een indexering kan extra informatie voor de zoekmachine worden toegevoegd zoals pagina’s die niet geïndexeerd dienen te worden.

Zoekmachines zoals Google indexeren websites en behouden deze directories om de zoekresultaten te rangschikken. Deze informatie wordt continu vernieuwd, waarbij populaire websites voorrang genieten om up-to-date te blijven.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close