Loader

Wat is Content?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Content in termen van websites staat voor alle informatie die zichtbaar of hoorbaar is op een webpagina. Dit kunnen teksten zijn, afbeeldingen, video, audio clips of andere informatie. Naast het aanbieden van informatie of entertainment wordt Content ook gebruikt om de positie in de zoekresultaten te verbeteren, dan spreken we van SEO Content. Wat is Content en welk effect heeft dit op de positie van een pagina in de zoekresultaten?

Definitie Content

Alles wat zichtbaar of hoorbaar is op een webpagina is Content. Dit zijn de meest gangbare soorten content online:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Video
  • Audio
  • Documenten
  • Games

Ook andere informatie zoals kaarten voor navigatie en plug-ins die specifieke toepassingen mogelijk maken vallen onder content. In veel gevallen is de Content direct te gebruiken, het is ook mogelijk om Content aan te bieden in de vorm van downloads die pas na downloaden bruikbaar zijn. De code achter de pagina zoals in een CMS valt niet onder Content.

SEO Content voor zoekmachines

Bij zoekmachine optimalisatie speelt het gebruik van de juiste content een belangrijke rol. Zo is het niet alleen van belang dat er tekst op een pagina staat, ook het gebruik van specifieke woorden kan de “waarde” van een pagina verbeteren. Dat geldt ook voor het gebruik van “Rijke Content”, dat zijn elementen als video en afbeeldingen die de bezoeker een betere ervaring bieden.

Content optimalisatie

Door alleen veel Content te creëren wordt een pagina niet per definitie beter voor de bezoeker. Content optimalisatie is van groot belang om de functionaliteit van een website te waarborgen. Denk aan afbeeldingen die geschaald en gecomprimeerd worden zodat ze sneller laden, en het gebruik van streaming video waardoor er geen lange wachttijden bestaan om de Content te bekijken. Hoewel de hoeveelheid Content op een pagina zeker een factor is, mag de kwaliteit van de Content zeker niet worden vergeten.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close